Kako speči sočna piščančja stegna z malo truda

Samo dodajamo in tresemo … Je to polnovredno kosilo z najmanj truda?

Kako piščanca, ki je pogosto suh in dolgočasen, narediti bolj zanimivega in celo zdravega? Jaz si ga pogosto privoščim tako, da ga spečem skupaj z lečo.

Piščančja stegna z rdečo lečo

  • 4–5 piščančjih stegen s kostjo
  • večja rjava čebula
  • 2 večja stroka česna
  • srednje velik korenček
  • manjši paradižnik
  • 200 g rdeče leče
  • 2,5 dl kokošje jušne osnove
  • sol, beli poper
  • peteršilj
  • oljčno olje

Priprava

1. Čebulo in česen na drobno sesekljamo. Korenček na najdrobneje naribamo. Paradižnik narežemo na kockice. Meso posolimo. Lečo splaknemo s hladno vodo.

2. Na močnem ognju segrejemo 0,5 dl oljčnega olja in z obeh strani zlato rjavo popečemo piščančja stegna. Meso popopramo.

3. Ogenj zmanjšamo, dodamo čebulo in pražimo, da se čebula popolnoma zmehča. Nato dodamo česen, in ko zadiši, še korenje in paradižnik.

4. Ko se korenje zmehča, dodamo lečo, žlico sesekljanega peteršilja, 2,5 dl jušne osnove in 5 dl vode.

5. Posodo pokrijemo s pokrovom in na manjšem do zmernem ognju kuhamo 15 minut, nato pokrov odstranimo in kuhamo nepokrito še 10–15 minut. Občasno samo pretresemo in dosolimo po okusu, če je treba.

Priporočamo še: VIDEO: Preproste kostanjeve kocke, ki jih boste pogosto pekli

 

Tamara Ružić
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed