Karameliziran piščanec

Moški recept.

Sestavine

– cel piščanec (1 kg)
– 2 žlici rastlinskega olja
– 8 strokov česna, sol in poper
– 50 g rjavega sladkorja
– 2 žlici balzamičnega temnega kisa
– 30 g olupljenega ingverja
– 2 dl piščančje osnove
– žlica temne sojine omake

Priprava

1. Piščanca razrežemo na kose in odstranimo kožo. Iz hrbtenice skuhamo piščančjo osnovo, druge dele porabimo za pripravo te jedi.

2. V večji ponvi segrejemo olje in nato na zmernem ognju popečemo kose piščanca, ki jih prej posolimo in popopramo. Na vsaki strani pečemo toliko časa, da postanejo zlato rjave barve in so nekoliko hrustljavi. Ko jih obrnemo na drugo stran, proti koncu dodamo še olupljene stroke česna. Nato meso in česen preložimo na krožnik.

3. V ponev damo rjavi sladkor, ga stopimo in segrevamo, da nastane gostljata oranžna karamela. Po približno 2 do 3 minutah dodamo še balzamični kis in premešamo.

4. V karamelo damo ingver, pečen česen, jušno osnovo in sojino omako. Vse skupaj zmešamo in pustimo, da zavre. Omako kuhamo na zmernem ognju približno 10 minut oziroma toliko časa, da se zgosti. Ko je videti kot glazura, v ponev predenemo še meso. Na zmernem ognju kuhamo še približno 2 do 3 minute, da se meso obda z glazuro.

Preberite še: Na obisku pri bralcu, ki je s solatnim krožnikom zaslužil tri tisoč evrov

Fotografija in recept: Daniel Vincek

 

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.