
Skodelica kave ali kavni puding? Naj bo tokrat za spremembo puding.
Pikico na i dodajo sladko praženi lešniki.
Sestavine
– 3 polne žličke škroba
– 60 g sladkorja
– 2 dl sladke smetane
– 3 dl mleka
– 1/2 žličke kave
– žlica ruma
– pest lešnikov
– žlička sladkorja
Priprava
1. V kozici dobro zmešamo škrob in sladkor. Zalijemo s sladko smetano in mlekom ter zavremo. Zmanjšamo ogenj in kuhljamo toliko časa, da se zmes začne gostiti.
2. Odstavimo, vmešamo še kavo in rum, premešamo in kuhamo še minuto, dve.
3. Lešnike grobo sesekljamo. Skupaj s sladkorjem jih na hitro popražimo v ponvici, toliko, da sladkor karamelizira. Dobro premešamo in ohladimo.
4. Puding nalijemo v kozarčke in pustimo, da se ohladi.
5. Okrasimo s sladko smetano in sladkimi lešniki.
Priporočamo še: Navdušite s froséjem
Recept in Fotografija: Ana Bulat