Odprta Kuhinja

Kinder krema: imenitna sladica v kozarčku

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Kako priljubljene čokoladice spremeniti v domačo sladico? Kinder krema je hladna in nežna ter polnega okusa, njena priprava pa mačji kašelj.


Poletje še ni reklo zadnje in le komu se v teh vročih dneh po kuhi kosila še ljubi na dolgo in široko ustvarjati sladice? Najpogostejša bližnjica do posladka, ki jo užgemo, je seveda sladoled. Z le malo več truda pa lahko ušpičimo precej imenitnejšo sladico, ki bo navdušila tako staro kot mlado.

Kinder krema


Sestavine za 4–5 kozarčkov.

  • 500 ml sladke smetane za stepanje

  • 300 g čokoladic kinder

  • 2 vrečki kremfixa

  • 8 žlic piškotnih drobtin oreo


Priprava


1. Sladko smetano zavremo v kozici.

2. Odstavimo jo in vanjo namečemo nalomljeno čokolado.

3. Premešamo, da se čokolada povsem stopi, nato kozico pokrijemo in postavimo v hladilnik čez noč.

4. K čokoladni zmesi primešamo kremfix, nato jo z električnim mešalnikom pretepemo do čvrste in puhaste kreme.

5. V vsak kozarček stresemo dve žlici piškotnih drobtin in do vrha nabrizgamo kremo.

6. Za konec v kozarček vtaknemo še celo čokoladico.
Priporočamo še: Popečene bučke s sirom: recept, ki bo hit tudi pri vas doma

Deloindom.si: Nikar ne zavrzite mrežice, v kateri kupite limone. Uporabite jo v ta namen
Datum Objave: 30.8.2023 ob 08:08

Več iz te teme:

sladica iz kozarčkakinder kremakinder čokolada

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.