Odprta Kuhinja

Kisla juha za dobro počutje

Odpri galerijo
A+   A-
Eden od receptov iz knjige Jabolčni kis. Da, vse se najde: od nasvetov za čiščenje do zdravja in receptur.


Sestavine


- 40 dag svinjskega mesa (deli glave, rep) in drobovine (želodec, pljuča, srce)
- 2 do 2,5 l vode
- sol, poper, lovorov list, kumina in timijan
- pol žličke mlete paprike
- žlica masti, žlica bele moke
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- jabolčni kis

Priprava


1. Meso in drobovino operemo, zrežemo na majhne kose in skuhamo v vodi, ki smo ji dodali lovorov list, kumino, sesekljan česen in sol.

2. Na masti prepražimo čebulo, moko in mleto papriko. Prežganje zalijemo z mrzlo vodo, dobro premešamo, da ni grudic, in z njim zgostimo juho.

3. Juho še malce po občutku prevremo.

4. Ko je pripravljena za lačna usta, jo še popopramo, posolimo in po okusu okisamo z jabolčnim kisom.
Preberite še: Kako naredimo kis v 14 dneh

Fotografija: Manca Jevšček, arhiv samostana
Datum Objave: 25.9.2018 ob 10:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: