Kokosovo-malinova ušesca

Preprosta priprava, imenitno pecivo za h kavi.

Sestavine

– zavitek listnatega testa
– 130 g malin
– 3 žlice sladkorja
– 4–5 žlic kokosove moke

Priprava

1. Maline in sladkor s paličnim mešalnikom zmešamo v pire. Dodamo kokosovo moko in dobro premešamo. Če zmes ni dovolj gosta, po potrebi dodamo še malce kokosove moke.

2. Listnato testo razprostremo in namažemo s kokosovo-malinovo zmesjo.

3. Testo z ene strani zvijemo do polovice, prav tako z druge strani. Vse skupaj previdno zavijemo v prozorno folijo in damo za dobrih 20 minut v zmrzovalnik (tako bomo testo lažje narezali).

4. Hladno testo odvijemo in narežemo na približno centimeter debela ušesca. Naložimo jih na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem, tako da je med njimi vsaj 3 cm prostora.

5. Pečemo 15–20 minut na 200 °C.

Priporočamo še: Skutne kocke z malinami in timijanom

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana