Odprta Kuhinja

Kokosovo-malinova ušesca

A+   A-
Preprosta priprava, imenitno pecivo za h kavi.


Sestavine


- zavitek listnatega testa
- 130 g malin
- 3 žlice sladkorja
- 4–5 žlic kokosove moke

Priprava


1. Maline in sladkor s paličnim mešalnikom zmešamo v pire. Dodamo kokosovo moko in dobro premešamo. Če zmes ni dovolj gosta, po potrebi dodamo še malce kokosove moke.

2. Listnato testo razprostremo in namažemo s kokosovo-malinovo zmesjo.

3. Testo z ene strani zvijemo do polovice, prav tako z druge strani. Vse skupaj previdno zavijemo v prozorno folijo in damo za dobrih 20 minut v zmrzovalnik (tako bomo testo lažje narezali).

4. Hladno testo odvijemo in narežemo na približno centimeter debela ušesca. Naložimo jih na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem, tako da je med njimi vsaj 3 cm prostora.

5. Pečemo 15–20 minut na 200 °C.
Priporočamo še: Skutne kocke z malinami in timijanom

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 3.8.2018 ob 14:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja