Odprta Kuhinja

Kokosovo pecivo s smrekovimi vršički

Pecivo
Odpri galerijo
A+   A-
Spoznata se dve drevesi, ki sicer rasteta daleč vsaksebi: kokos in smreka.


Sestavine



  • 35 g smrekovih vršičkov

  • 35 g mletega kokosa

  • 150 g čvrstega jogurta

  • 130 g kisle smetane

  • 75 g sladkorja v prahu

  • 190 g moke

  • 2 jajci

  • zavitek pecilnega praška


Glazura

  • 250 ml sladke smetane

  • 2 žlici lešnikove ali kakavove kreme


Priprava


1. Pečico vključimo na 190 stopinj, model za torte premera 20 ali 21 cm obložimo s peki papirjem.
Smrekove vršičke zmeljemo v blenderju.

2. Moko, pecilni prašek, kokos, sladkor pomešamo med seboj.

3. Dodamo jajce, jogurt, smetano in vršičke ter vse skupaj zmešamo z mešalnikom.

4. Vlijemo v pekač in pečemo 40 minut.

5. Ohlajeno pecivo premažemo s stepeno smetano, v katero smo vmešali lešnikovo kremo.

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 4.5.2020 ob 16:05

Več iz te teme:

smrekovi vršičkikokosovo pecivo

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.