Kokosovo pecivo s smrekovimi vršički

Spoznata se dve drevesi, ki sicer rasteta daleč vsaksebi: kokos in smreka.

Sestavine

  • 35 g smrekovih vršičkov
  • 35 g mletega kokosa
  • 150 g čvrstega jogurta
  • 130 g kisle smetane
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 190 g moke
  • 2 jajci
  • zavitek pecilnega praška

Glazura

  • 250 ml sladke smetane
  • 2 žlici lešnikove ali kakavove kreme

Priprava

1. Pečico vključimo na 190 stopinj, model za torte premera 20 ali 21 cm obložimo s peki papirjem.
Smrekove vršičke zmeljemo v blenderju.

2. Moko, pecilni prašek, kokos, sladkor pomešamo med seboj.

3. Dodamo jajce, jogurt, smetano in vršičke ter vse skupaj zmešamo z mešalnikom.

4. Vlijemo v pekač in pečemo 40 minut.

5. Ohlajeno pecivo premažemo s stepeno smetano, v katero smo vmešali lešnikovo kremo.

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed