Kokosovo pecivo s smrekovimi vršički

Spoznata se dve drevesi, ki sicer rasteta daleč vsaksebi: kokos in smreka.

Sestavine

  • 35 g smrekovih vršičkov
  • 35 g mletega kokosa
  • 150 g čvrstega jogurta
  • 130 g kisle smetane
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 190 g moke
  • 2 jajci
  • zavitek pecilnega praška

Glazura

  • 250 ml sladke smetane
  • 2 žlici lešnikove ali kakavove kreme

Priprava

1. Pečico vključimo na 190 stopinj, model za torte premera 20 ali 21 cm obložimo s peki papirjem.
Smrekove vršičke zmeljemo v blenderju.

2. Moko, pecilni prašek, kokos, sladkor pomešamo med seboj.

3. Dodamo jajce, jogurt, smetano in vršičke ter vse skupaj zmešamo z mešalnikom.

4. Vlijemo v pekač in pečemo 40 minut.

5. Ohlajeno pecivo premažemo s stepeno smetano, v katero smo vmešali lešnikovo kremo.

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana