Odprta Kuhinja

Korenčkova halva

A+   A-
Gajar ka halwa.


Sestavine


- 300 g korenčka
- dve žlici kokosove maščobe
- pest indijskih oreščkov
- žlica rozin, pest mandljev
- 200 ml mandljevega mleka
- 50 g sladkorja
- žlica kokosove maščobe
- ščepec soli
- pol žličke mletega kardamoma

Priprava


1. Korenčke ostrgamo in drobno naribamo.

2. V večji posodi, primerni za kuhanje, raztopimo dve žlici kokosove maščobe. Indijske oreščke z nožem razpolovimo in prepražimo, da postanejo zlato rjavi. Dodamo rozine in pražimo toliko časa, da se napihnejo. (Če se ne napihnejo, je v posodi premalo maščobe.)

3. Dodamo nariban korenček in med mešanjem pražimo 5 minut.

4. V kavnem mlinčku fino zmeljemo mandlje. Dodamo jih h korenčku in zalijemo z mandljevim mlekom. Znižamo temperaturo, tako da mleko samo rahlo vre, in pokrijemo. Kuhamo 20 minut, občasno premešamo, da se ne prime dna.

5. Ko se korenček zmehča in halva ni več tekoča, dodamo sladkor, žlico kokosove maščobe, ščepec soli in mlet kardamom.

6. Odkrito kuhamo dobrih 5 minut, da dobimo želeno gostoto.

7. Naložimo v posodice in ponudimo še toplo.
Priporočamo: Kako skuhamo ajdove žgance

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 18.12.2018 ob 07:12

Več iz te teme:

brezmesne jedikorenčekhalva

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja