Korenčkova halva

Gajar ka halwa.

Sestavine

– 300 g korenčka
– dve žlici kokosove maščobe
– pest indijskih oreščkov
– žlica rozin, pest mandljev
– 200 ml mandljevega mleka
– 50 g sladkorja
– žlica kokosove maščobe
– ščepec soli
– pol žličke mletega kardamoma

Priprava

1. Korenčke ostrgamo in drobno naribamo.

2. V večji posodi, primerni za kuhanje, raztopimo dve žlici kokosove maščobe. Indijske oreščke z nožem razpolovimo in prepražimo, da postanejo zlato rjavi. Dodamo rozine in pražimo toliko časa, da se napihnejo. (Če se ne napihnejo, je v posodi premalo maščobe.)

3. Dodamo nariban korenček in med mešanjem pražimo 5 minut.

4. V kavnem mlinčku fino zmeljemo mandlje. Dodamo jih h korenčku in zalijemo z mandljevim mlekom. Znižamo temperaturo, tako da mleko samo rahlo vre, in pokrijemo. Kuhamo 20 minut, občasno premešamo, da se ne prime dna.

5. Ko se korenček zmehča in halva ni več tekoča, dodamo sladkor, žlico kokosove maščobe, ščepec soli in mlet kardamom.

6. Odkrito kuhamo dobrih 5 minut, da dobimo želeno gostoto.

7. Naložimo v posodice in ponudimo še toplo.

Priporočamo: Kako skuhamo ajdove žgance

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana