Odprta Kuhinja

Korenčkova juha s testeninami

Odpri galerijo
A+   A-
Juhi iz korenčka za piko na i dodamo limono.


Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 20–25 minut.

Sestavine


- 4 večji korenčki
- manjša čebula
- žlička masla
- 100 g jušnih testenin
- žlička karija
- sol
- 2 žlici limonovega soka
- voda ali jušna osnova

Priprava


1. Korenje in čebulo očistimo, narežemo, stresemo v lonec, dodamo maslo in kari ter dobro prepražimo.

2. Prilijemo vodo ali jušno osnovo ter kuhamo 10–15 minut, da se korenje zmehča. Nato pretlačimo s paličnim mešalnikom.

3. Juho spet zavremo, solimo in zakuhamo testenine. Kuhamo po navodilih proizvajalca, vendar naj testenine še ostanejo al dente.

4. Kuhano juho odstavimo, prilijemo limonov sok, ki zaokroži okus, in postrežemo.

5. Po juhi ponudimo solato iz ostankov nedeljske pečenke ali klasično ponedeljkovo solato iz ostankov kuhane govedine (s čebulo, kislimi kumaricami, oljkami, vloženo papriko ipd.) in kos kruha.
Naredimo vnaprej: Brez težav skoraj v celoti, le da testenine zakuhate tik pred postrežbo.

Poizkusite še: Po korakih: morski linguini z džinom (FOTO)

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 28.4.2019 ob 07:04

Več iz te teme:

testeninejuhe in enolončnicekorenčkova juha

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.