Korenčkova juha s testeninami

Juhi iz korenčka za piko na i dodamo limono.

Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 20–25 minut.

Sestavine

– 4 večji korenčki
– manjša čebula
– žlička masla
– 100 g jušnih testenin
– žlička karija
– sol
– 2 žlici limonovega soka
– voda ali jušna osnova

Priprava

1. Korenje in čebulo očistimo, narežemo, stresemo v lonec, dodamo maslo in kari ter dobro prepražimo.

2. Prilijemo vodo ali jušno osnovo ter kuhamo 10–15 minut, da se korenje zmehča. Nato pretlačimo s paličnim mešalnikom.

3. Juho spet zavremo, solimo in zakuhamo testenine. Kuhamo po navodilih proizvajalca, vendar naj testenine še ostanejo al dente.

4. Kuhano juho odstavimo, prilijemo limonov sok, ki zaokroži okus, in postrežemo.

5. Po juhi ponudimo solato iz ostankov nedeljske pečenke ali klasično ponedeljkovo solato iz ostankov kuhane govedine (s čebulo, kislimi kumaricami, oljkami, vloženo papriko ipd.) in kos kruha.

Naredimo vnaprej: Brez težav skoraj v celoti, le da testenine zakuhate tik pred postrežbo.
Poizkusite še: Po korakih: morski linguini z džinom (FOTO)

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana