Odprta Kuhinja

Korenčkova torta z deteljo

Odpri galerijo
A+   A-
Za 8 kosov.


Sestavine


- 150 ml rastlinskega olja
- 125 g drobno mletega sladkorja
- 6 socvetij detelje, opranih in osmukanih
- 2 veliki jajci, 250 g navadne bele moke
- žlička pecilnega praška
- 200 g naribanega korenja
Glazura
- 150 g sladkorja v prahu
- 50 g zmehčanega masla
- 3 socvetja detelje, oprana in osmukana

Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Okrogel pekač s premerom 20 cm obložimo s peki papirjem. V posodo zlijemo olje in stresemo sladkor ter dodamo osmukane cvetove detelje. Dodamo še jajci in dobro stepemo.

2. V posebni skledi zmešamo moko in pecilni prašek ter dodamo naribano korenje. Vse skupaj stresemo k oljni mešanici in umešamo gladko testo.

3. Testo zlijemo v pekač in pečemo 40–45 minut, da torta vzhaja in postane čvrsta (testo odstopi iz pekača). Vzamemo iz pečice in počakamo 5 minut, da se nekoliko ohladi.

4. Previdno jo stresemo na rešetko. Za glazuro presejemo sladkor v prahu in vanj vmešamo zmehčano maslo. Dodamo večino osmukanih cvetov detelje, nekaj pa jih pustimo za okras. Z glazuro po vrhu premažemo povsem ohlajeno torto in po njej posujemo cvetne lističe detelje.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija: Iz knjige
Datum Objave: 24.7.2018 ob 00:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: