Kosilo iz enega lonca, ki ga rada pripravi Martha Stewart, vas bo navdušilo

Fotografija: kazoka30/Getty Images

Vedno velja v rokavu hraniti kakšen okusen recept za priložnosti, ko na razpolago nimamo veliko časa in sestavin.

Danes pripravljamo eno najljubših jedi slavne ameriške gospodinje Marthe Stewart, ki je znana predvsem po svoji iznajdljivosti in praktičnosti. Slednje dokazuje tudi z recepti, ki so odlično prilagojeni hitremu tempu življenja. Tokrat bomo skuhali njene testenine iz enega lonca, ki so tako preproste, da se česa bolj enostavnega že skoraj težko domislimo.

Seznam sestavin ni dolg, prav tako Martha ne komplicira pri napotkih za pripravo. Jed se skuha sama, mi le vse skupaj vržemo v lonec, počakamo nekaj minut, vmes malce pomešamo in kosilo je nared, da ga naložimo na krožnik. Lepota tega recepta pa je tudi v tem, da je odlična osnova, ki jo lahko prilagodimo svojemu okusu.

Tako lahko na primer po želji zamenjamo obliko testenin, naredimo okus intenzivnejši z menjavo vode za mešanico jušne osnove in vina, dodajamo poljubno zelenjavo in kombiniramo dodatke, kot so pečen piščanec, tuna in podobni viri beljakovin.

Testenine iz enega lonca

  • 350 g testenin (Martha prisega na linguine)
  • 340 g češnjevih paradižnikov
  • 1 sesekljana čebula
  • 4 stroki česna
  • pol čajne žličke čilijevih kosmičev
  • 2 vejici bazilike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper
  • 1 l vode
  • riban parmezan

Priprava

1. V en lonec stresemo testenine, paradižnik, čebulo, česen, čebulo, čili, baziliko, oljčno olje, dve žlici soli, poper in dodamo vodo. Vse skupaj segrevamo do vretja na močnem ognju. Mestoma premešamo, da se testenine ne bi zlepile skupaj. Kuhamo približno 9 minut, dokler voda ne izpari in lahko pašto okusimo na zob (al dente).

2. Ko je konsistenca omake videti prava, testenine naložimo na krožnike, po okusu solimo in popramo, potresemo s parmezanom in okrasimo z listi bazilike. Bolj preprosto ne bi moglo biti.

Preberite še: Klasike z Yasko: makaronflajš

Fotografija: kazoka30/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana