Odprta Kuhinja

Kostanjev kolač

Odpri galerijo
A+   A-
Ko je za mizo velika družba.



Seveda je to nadaljevanje največje jesenske klasike: kostanja z moštom! Ko se tega naveličamo. Priprava: 70 minut.

Sestavine


- 5 jajc, 200 g sladkorja, 200 g omehčanega masla
- 200 g moke, 300 g sladkega kostanjevega pireja
- ščep soli, žlička pecilnega praška
- lupinica limone, 2 žlici čokolade v prahu

Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Jajca ločimo in beljake stepemo v sneg. Rumenjake, maslo in sladkor stepemo, dodamo sol in vaniljo.

3. Moko pomešamo s pecilnim praškom in stepenim snegom ter dodamo k masleni masi.

4. Kostanjev pire vmešamo v testo in dodamo čokolado v prahu.

5. Pekač za potico ali marmorni kolač namastimo, potresemo z drobtinami in vlijemo testo za kolač.

6. Pečemo 60 minut.
Namig: Postrežemo z moštom, seveda, za otroke pa lahko dodamo nekaj marmelade. Odlično se bo ujemala sladko-kisla brusnična!

Priporočamo: 20 receptov z zeljem

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 28.10.2019 ob 07:10

Več iz te teme:

kolačkostanjkostanjev kolač

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.