Kostanjev kolač

Ko je za mizo velika družba.

Seveda je to nadaljevanje največje jesenske klasike: kostanja z moštom! Ko se tega naveličamo. Priprava: 70 minut.

Sestavine

– 5 jajc, 200 g sladkorja, 200 g omehčanega masla
– 200 g moke, 300 g sladkega kostanjevega pireja
– ščep soli, žlička pecilnega praška
– lupinica limone, 2 žlici čokolade v prahu

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Jajca ločimo in beljake stepemo v sneg. Rumenjake, maslo in sladkor stepemo, dodamo sol in vaniljo.

3. Moko pomešamo s pecilnim praškom in stepenim snegom ter dodamo k masleni masi.

4. Kostanjev pire vmešamo v testo in dodamo čokolado v prahu.

5. Pekač za potico ali marmorni kolač namastimo, potresemo z drobtinami in vlijemo testo za kolač.

6. Pečemo 60 minut.

Namig: Postrežemo z moštom, seveda, za otroke pa lahko dodamo nekaj marmelade. Odlično se bo ujemala sladko-kisla brusnična!
Priporočamo: 20 receptov z zeljem

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed