Kostanjeve kroglice

Z malo volje so lahko posodice kar ježice.

Sestavine

– 170 g kostanjevega pireja, začinjenega z rumom, cimetom, vaniljo
– po 40 g masla, mletih mandljev in mletih piškotov

Priprava

1. Vse sestavine pomešamo med seboj, nato maso postavimo v hladilnik, da se delno strdi.

2. Ohlajeno oblikujemo v kroglice. Nekaj jih povaljamo v mletih mandljih, čokoladi, sladkorju v prahu ali oblijemo s čokolado.

Priporočamo še: Božanska čokoladno-kostanjeva torta brez glutena

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed