Kostanjevo-bučna juha

Dober jesenski okus, lepe barve, le kaj bi še lahko želeli več.

Sestavine

Kostanjeva juha
– 250 g pečenega in olupljenega kostanja
– šalotka, žlica masla
– 500 ml jušne osnove (ali bio kocke in vode)
– 50 ml belega vina, sol, poper
Bučna juha
– 500 g mesa buče maslenke
– šalotka
– oljčno olje, sol, poper
– 800 ml zelenjavne jušne osnove (ali bio kocke in vode)
– 100 ml belega vina
– muškatni orešček, kurkuma

Priprava

1. Šalotko narežemo in jo na maslu popražimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Pustimo pražiti toliko časa, da začimbe zadišijo.

2. Zalijemo z vinom, na kratko pokuhamo, nato dodamo kostanj in jušno osnovo.

3. Pustimo kuhati približno 10–15 minut, nato juho pretlačimo s paličnim mešalnikom.

4. Za pripravo bučne juhe buče narežemo na koščke in nasekljamo čebulo.

5. Na olju popražimo čebulo, dodamo bučno meso in zalijemo z vinom ter kratek čas dušimo.

6. Solimo, popramo in začinimo ter dolijemo jušno osnovo.

7. Kuhamo približno 10–15 minut, nato pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Priporočamo: To so tri najboljše torte našega rojstnodnevnega natečaja

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed