
Dober jesenski okus, lepe barve, le kaj bi še lahko želeli več.
Sestavine
Kostanjeva juha
– 250 g pečenega in olupljenega kostanja
– šalotka, žlica masla
– 500 ml jušne osnove (ali bio kocke in vode)
– 50 ml belega vina, sol, poper
Bučna juha
– 500 g mesa buče maslenke
– šalotka
– oljčno olje, sol, poper
– 800 ml zelenjavne jušne osnove (ali bio kocke in vode)
– 100 ml belega vina
– muškatni orešček, kurkuma
Priprava
1. Šalotko narežemo in jo na maslu popražimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Pustimo pražiti toliko časa, da začimbe zadišijo.
2. Zalijemo z vinom, na kratko pokuhamo, nato dodamo kostanj in jušno osnovo.
3. Pustimo kuhati približno 10–15 minut, nato juho pretlačimo s paličnim mešalnikom.
4. Za pripravo bučne juhe buče narežemo na koščke in nasekljamo čebulo.
5. Na olju popražimo čebulo, dodamo bučno meso in zalijemo z vinom ter kratek čas dušimo.
6. Solimo, popramo in začinimo ter dolijemo jušno osnovo.
7. Kuhamo približno 10–15 minut, nato pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Priporočamo: To so tri najboljše torte našega rojstnodnevnega natečaja
Fotografija: Eva Legiša