Odprta Kuhinja

Kremasta špargljeva pita

Odpri galerijo
A+   A-
Pomlad je lahko tako zelo slastna.


Sestavine


- slano testo za pite
- 300 g maskarpone, 250 g rikote ali albuminske skute
- 100 g kisle smetane, 4 jajca, 400 g svežih špargljev
- vejica timijana, vejica origana, sok pol limone, sol in poper

Priprava


1. Najprej pripravimo testo za slane pite, ga spečemo in ohladimo.

2. Pečico segrejemo na 175 stopinj.

3. Naredimo kremo: v mešalnik damo maskarpone, rikoto (ali albuminsko skuto), kislo smetano, jajca, vejico timijana, vejico origana, sok pol limone. Vse skupaj dobro premešamo, tako da dobimo gladko, tekočo sirno zmes. Solimo in popramo po okusu.

4. Šparglje očistimo in odstranimo oleseneli del. Narežemo jih na dolžino 10 cm, preostanek stebla pa na drobne kolobarje in jih vmešamo v sirno zmes.

5. Sirno zmes vlijemo na spečeno in ohlajeno testo za slane pite. Postavimo v pečico in pečemo 30 minut na 175 stopinjah.

6. Medtem v ponvi popečemo šparglje.

7. Pito vzamemo iz pečice, po njej enakomerno razporedimo popečene šparglje ter vrnemo v pečico za 10–15 minut.

8. Ohladimo, narežemo in postrežemo.
Namig: Pita mora biti na sredini še vedno mehka, vendar ne tekoča.

Priporočamo še: Božanski arancini

Recept in fotografija: Jernejkitchen

Datum Objave: 17.4.2018 ob 10:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj