Odprta Kuhinja

Kremna bučna juha z jabolki

Odpri galerijo
A+   A-
Zanimivega sladko-karamelnega okusa.


Sestavine



  • srednje velika hokaido ali muškatna buča

  • 4 do 6 jabolk

  • oljčno olje, bučno olje

  • 2 žlici sladkorja

  • strok česna (še bolje bo, če imate česen v prahu)

  • muškatni orešček, sol

  • začimbe za medenjake

  • 4 rezine starega kruha z drožmi

  • po potrebi sladka smetana

  • voda, mandljevi lističi


Priprava


1. Bučo dobro operemo in narežemo na rezine, jabolka operemo in olupimo, narežemo na četrtine in odstranimo peške. Vse skupaj damo v pečico na 180 stopinj za približno pol ure.

2. Ko je buča pečena, postrgamo meso z olupka in damo v čisto posodo skupaj z jabolki.

3. Na oljčnem olju na hitro popečemo sladkor in česen ter dodamo pečena jabolka in bučo. Primešamo vse začimbe in pretlačimo. Če ne gre z vilicami, uporabimo palični mešalnik. Vodo prilijemo po potrebi oziroma odvisno, kako gosto juho želimo.

4. Na bučnem olju popečemo star kruh in dodamo mandlje, ves čas rahlo tresemo posodo, da se nam ne prismodi.

5. Juho postrežemo toplo ali hladno s kruhom, potreseno z mandlji in pokapano z bučnim oljem, po želji dodamo še nekaj kapljic sladke smetane.
Preberite še: Mednarodni vodnik Michelin vendarle prihaja v Slovenijo

Fotografije: Sonja Ravbar
Datum Objave: 5.12.2019 ob 09:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: