Odprta Kuhinja

Krhki flancati

A+   A-
Še en kultni recept.Za 4 osebe.

Sestavine


- 240 g moke
- jajce
- 3 rumenjaki
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 6 žlic belega vina
- 5 dl olja za cvrtje
- 100 g mletega sladkorja

Priprava


1. Moko pretresemo v skledo, ji dodamo rumenjake, jajce, vaniljev sladkor in belo vino. Iz vseh sestavin zgnetemo gosto testo, pokrijemo in pustimo stati pol ure.

2. Nato ga čim tanjše razvaljamo. S koleščkom za testo ga narežemo na pravokotnike, velike 5 krat 10 cm. Po daljši stranici v razdalji 1 cm naredimo zarezi in prekrižamo oziroma prepletemo narezane trakove.

3. V posodi segrejemo olje in v njem ocvremo flancate. Ko postanejo rumeno rjave barve, jih vzamemo iz olja in položimo na papirnato brisačo, da popije olje.

4. Ohlajene potresemo z mletim sladkorjem in ponudimo.

Recept: Dijakinje in dijaki BIC Ljubljana
Dijakinje in dijaki BIC Ljubljana se bodo za svoj bodoči poklic odslej urili v novih prostorih: 150 dodatnih kvad­ratnih metrov bo, poleg že obstoječih delavnic, omogočalo tudi prijaznejši urnik, saj pouka ne bo več treba deliti še na popoldanski čas. Na svoj račun bodo prišli tudi udeleženci slaščičarskih tečajev. Novi prostori bodo omogočali izobraževanje za pripravo čokoladnih izdelkov, kot so pralineji in čokoladne skulpture, kar je bil v dosedanjih delavnicah zaradi vpliva vročine večji izziv.

Učiteljice praktičnega pouka pripravljajo tudi slaščičarske krožke, na katerih bodo dijakinje in dijaki na svojo željo lahko pridobili še dodatno znanje in veščine o čokoladnih skulpturah, tehnikah risanja na marcipan in sladkorne mase, izdelovanja in oblikovanja figuric in pripravi tako tradicionalnih kot sodobnih sladic.

Priporočamo: To so tri najboljše torte našega rojstnodnevnega natečaja

Fotografija: Tomo Jeseničnik
Datum Objave: 8.11.2018 ob 09:11

Več iz te teme:

flancatikrhki flancati

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja