Krompirjeva enolončnica s piro in govedino

Krepka enolončnica, da nas pogreje.

Priprava: 10 minut, čas kuhanja: 25 minut.

Sestavine

  • 3 krompirji, korenček
  • manjši gomolj zelene z listi
  • 3 pesti zamrznjenega stročjega fižola
  • skodelica pirinih zrn
  • 1 čebula
  • 500 g govedine (pleče)
  • 50 g slanine
  • pločevinka pelatov ali paradižnikovega pireja
  • 1/2 žlice sladke paprike
  • sol, poper, 3 lovorovi listi

Priprava

1. Vso zelenjavo, razen listov zelene, operemo, po po­trebi olupimo, očistimo in narežemo na manjše kose.

2. Meso in slanino prav tako narežemo na koščke, stresemo v lonec, na hitro popražimo, da meso posivi, dodamo zelenjavo, piro in še na hitro popražimo, da bo imela enolončnica krepkejši okus.

3. Zalijemo z vodo, solimo, popramo in začinimo z lovorom. Kuhamo 20 minut, da se zelenjava in pira zmehčata.

4. V enolončnico na koncu dodamo paradižnik, papriko, liste zelene in kuhamo še 5 minut. Pokusimo, po potrebi začinimo in ponudimo s kosom kruha.

Nasvet: Žitna zrna (piro, pšenico, kamut ipd.) lahko skuhamo vnaprej, ohlajena hranimo v hladilniku in porabljamo v solatah, namazih in enolončnicah.
Priporočamo še: Ta radič in jabolko v solati boste radi pripravljali

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana