Ta radič in jabolko v solati boste radi pripravljali

Radič v solati že poznamo. Kaj pa če mu dodamo jabolko? Solata, ki se vam bo vtisnila v spomin.

Sestavine

  • rdeč radič
  • 2 jabolki, korenček
  • košček ingverja
  • svež peteršilj
  • jabolčni kis, bučno olje, sol
  • gorčica

Priprava

1. Radič očistimo in natrgamo na velikost grižljaja. Pripravimo skledo vode in vanjo dodamo jabolčni kis, koščke ingverja in šopek peteršilja. Jabolka narežemo na kockice, korenček na tanke palčke v velikosti vžigalic (julienne). Oboje sproti namakamo v ingverjevo vodo.

2. Zmešamo preliv iz kisa, soli, bučnega olja in gorčice.

3. Solato sestavimo, tik preden jo ponudimo. Odcedimo jabolko in korenček; ingver in peteršilj odstranimo. Najprej naložimo radič, na sredino pridejo hrustljave kockice jabolk, nazadnje pa pokapamo s slastnim prelivom.

4. Osvežilna solata bo navdušila tudi kot samostojna jed.

Priporočamo še: Kruh z rožmarinom in rozinami

Fotografija: Sonja Ravbar

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana