Odprta Kuhinja

Ta radič in jabolko v solati boste radi pripravljali

Radičeva solata (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Radič v solati že poznamo. Kaj pa če mu dodamo jabolko? Solata, ki se vam bo vtisnila v spomin.

 

Sestavine

  • rdeč radič
  • 2 jabolki, korenček
  • košček ingverja
  • svež peteršilj
  • jabolčni kis, bučno olje, sol
  • gorčica

Priprava


1. Radič očistimo in natrgamo na velikost grižljaja. Pripravimo skledo vode in vanjo dodamo jabolčni kis, koščke ingverja in šopek peteršilja. Jabolka narežemo na kockice, korenček na tanke palčke v velikosti vžigalic (julienne). Oboje sproti namakamo v ingverjevo vodo.

2. Zmešamo preliv iz kisa, soli, bučnega olja in gorčice.

3. Solato sestavimo, tik preden jo ponudimo. Odcedimo jabolko in korenček; ingver in peteršilj odstranimo. Najprej naložimo radič, na sredino pridejo hrustljave kockice jabolk, nazadnje pa pokapamo s slastnim prelivom.

4. Osvežilna solata bo navdušila tudi kot samostojna jed.

 

 

Priporočamo še: Kruh z rožmarinom in rozinami


Fotografija: Sonja Ravbar

 

Datum Objave: 11.1.2020 ob 08:01

Več iz te teme:

brezmesne jedisolataingverjabolkoradič

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja