Ta radič in jabolko v solati boste radi pripravljali

Radič v solati že poznamo. Kaj pa če mu dodamo jabolko? Solata, ki se vam bo vtisnila v spomin.

Sestavine

  • rdeč radič
  • 2 jabolki, korenček
  • košček ingverja
  • svež peteršilj
  • jabolčni kis, bučno olje, sol
  • gorčica

Priprava

1. Radič očistimo in natrgamo na velikost grižljaja. Pripravimo skledo vode in vanjo dodamo jabolčni kis, koščke ingverja in šopek peteršilja. Jabolka narežemo na kockice, korenček na tanke palčke v velikosti vžigalic (julienne). Oboje sproti namakamo v ingverjevo vodo.

2. Zmešamo preliv iz kisa, soli, bučnega olja in gorčice.

3. Solato sestavimo, tik preden jo ponudimo. Odcedimo jabolko in korenček; ingver in peteršilj odstranimo. Najprej naložimo radič, na sredino pridejo hrustljave kockice jabolk, nazadnje pa pokapamo s slastnim prelivom.

4. Osvežilna solata bo navdušila tudi kot samostojna jed.

Priporočamo še: Kruh z rožmarinom in rozinami

Fotografija: Sonja Ravbar

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed