Odprta Kuhinja

Kruh brez kvasa s koprivami in feto

A+   A-
Za sezono kopriv.


Sestavine


- 200 g pirine moke
- 100 g ovsene moke (zmeljemo ovsene kosmiče)
- 1 1/3 žličke pecilnega praška
- 1/3 žličke sode bikarbone
- žlička soli
- pest nasekljanih kopriv
- 100 g sira feta, 110 g grškega jogurta
- jajce
- 2 žlici oljčnega olja
- 0,5 dl radenske (po potrebi kakšno žlico več)
- parmezan
Preberite tudi: Vsi triki za popoln izgled hlebčka kruha

Priprava


1. Koprive na hitro speremo z vrelo vodo, jih osušimo in nasekljamo. Ovsene kosmiče zmeljemo v grobo moko. Primešamo jim pirino moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in žličko soli. Dodamo še pest nasekljanih kopriv in nadrobljeno feto. Premešamo.

2. V manjši posodici ročno stepemo jajce, dodamo grški jogurt in oljčno olje. Dodamo k moki in prilijemo še pol decilitra radenske. Vse skupaj z žlico dobro premešamo (mešanica bo precej gosta) in nadevamo v pekač. Po vrhu potresemo z ovsenimi kosmiči in naribanim parmezanom.

3. Pečemo na 175–180 °C približno 45–50 minut. Razrežemo ga šele, ko se ohladi.
Priporočamo še: Mešani kruh s semeni

Recept in fotografije: Ana Bulat
Datum Objave: 31.1.2018 ob 10:01

Več iz te teme:

kruhkoprive

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja