Kruh brez kvasa s koprivami in feto

Za sezono kopriv.

Sestavine

– 200 g pirine moke
– 100 g ovsene moke (zmeljemo ovsene kosmiče)
– 1 1/3 žličke pecilnega praška
– 1/3 žličke sode bikarbone
– žlička soli
– pest nasekljanih kopriv
– 100 g sira feta, 110 g grškega jogurta
– jajce
– 2 žlici oljčnega olja
– 0,5 dl radenske (po potrebi kakšno žlico več)
– parmezan

Preberite tudi: Vsi triki za popoln izgled hlebčka kruha

Priprava

1. Koprive na hitro speremo z vrelo vodo, jih osušimo in nasekljamo. Ovsene kosmiče zmeljemo v grobo moko. Primešamo jim pirino moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in žličko soli. Dodamo še pest nasekljanih kopriv in nadrobljeno feto. Premešamo.

2. V manjši posodici ročno stepemo jajce, dodamo grški jogurt in oljčno olje. Dodamo k moki in prilijemo še pol decilitra radenske. Vse skupaj z žlico dobro premešamo (mešanica bo precej gosta) in nadevamo v pekač. Po vrhu potresemo z ovsenimi kosmiči in naribanim parmezanom.

3. Pečemo na 175–180 °C približno 45–50 minut. Razrežemo ga šele, ko se ohladi.

Priporočamo še: Mešani kruh s semeni

Recept in fotografije: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.