Kuharske osnove z Neli in Leo: zdrobovi žličniki

Odpri galerijo
A+ A-
Takšno je popolno razmerje za rahle žličnike, potrebujemo pa le tri sestavine in prav nič maščobe.

Lea Sterle in Neli Selan iz ljubljanskega izobraževalnega centra BIC Ljubljana, ki v šolski kuhinji centra Kult 316 gostita naše teste in z nami obnavljata kuharske osnove.
Zdrobovi žličniki
Kuhamo za eno kosilo in za štiričlansko družino.
- 1 srednje veliko jajce
- 3 žlice pšeničnega zdroba
- sol
Priprava
1. Jajce razžvrkljamo in ga solimo. Zmesi dodamo zdrob, dobro premešamo in pustimo stati 5–10 minut, da zdrob vpije tekočino.
2. Po tem času znova zmešamo. Če je masa izredno tekoča, dodamo še žličko zdroba, a pazimo, ne sme biti pregosta: če nagnemo skodelico, se morda vseeno še malo premikati. Če želimo bolj trde zdrobove cmoke, dodamo več zdroba, a mešanje bo težje.
3. Žličnike lahko zakuhamo v juho ali osoljeno vodo, pazimo le, da čajno žličko pomočimo v vročo juho ali osoljeno vodo, jo tam držimo 15 sekund in nato zajamemo testo za žličnik. Pri obliki si pomagamo z robom skodelice, sklede, tehniko vsak kmalu osvoji ...
4. Kuhamo jih 10 minut, bolj trde pa 15 minut.
Priporočamo še: Kuharske osnove z Neli in Leo: ribana kaša
Fotografija: Svetlana Monyakova/Getty Images
Datum Objave: 11.5.2023 ob 07:05