Kumarice v omaki

Najboljše so v poletni vročini in v družbi krompirjevega pireja.

To je vsaj tri generacije star družinski recept, ki ga spreminjam le z začimbami. Kurkuma je vsestranska zdravilna začimba, ena od redkih, ki jo lahko uporabljamo tudi v poletni vročini, ko so močne začimbe odsvetovane. Sol, poper in kari so manj primerne začimbe za poletje, zato z njimi ne pretiravamo. Kumare in bučke pripravljamo z mleto kumino, da so lažje prebavljive.

Sestavine
(za 2 osebi)

– 2 srednje veliki kumarici
– čebula
– žlica moke
– olje
– kumina v prahu
– sol in poper
– kurkuma in kari
– rastlinska smetana
– zelo zrel paradižnik (ali žlička jabolčnega kisa)
– koper ali peteršilj

Priprava

1. Kumare olupimo in prerežemo, če je treba, zrela semena iztisnemo.

2. Naribamo jih na tanke lističe, prav tako čebulo. Solimo in pomečkamo z rokami.

3. V kozici razgrejemo olje, raztopimo žlico moke in takoj, preden porjavi, na njej popražimo ožete kumarice. V sezoni paradižnika dodamo z ožetimi kumarami zelo zrel paradižnik, narezan na večje kose.

4. Začinimo in zalijemo z vodo, le toliko, da se lepo dušijo v pokriti kozici.

5. Po desetih minutah dodamo drobno nasekljan koper ali peteršilj in smetano ter ponudimo s krompirjevim pirejem.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preverite še: Pašta v enem loncu

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana