Odprta Kuhinja

Kvinoja z gobami šitake in porom

Odpri galerijo
A+   A-
Hitro pripravljen zelo hranljiv obrok.



Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10 minut.

Sestavine


- 320–350 g kvinoje
- 2 večja pora, tudi zeleni del
- 250 g svežih gob šitake
- žlica masla
- sol, poper

Priprava


1. Kvinojo oplaknemo na rešetu in odcedimo.

2. Por očistimo in narežemo na pol centimetra debela kolesca. Stresemo v lonec ali globoko večjo ponev.

3. Gobe grobo narežemo in prav tako stresemo v ponev.

4. Pristavimo, dodamo maslo in vse skupaj na hitro popražimo.

5. V lonec stresemo oplaknjeno kvinojo in prilijemo približno 1,5 litra vode. Zavremo in na zmernem ognju kuhamo 7–10 minut.

6. Odstavimo, pokrijemo in pustimo kvinojo nabrekati še 5 minut.

7. Nazadnje jed solimo, popramo po okusu, pokapamo z oljčnim oljem in ponudimo s solato iz vložene rdeče pese. Iz kozarca.
Nasvet: Vzamem v zakup, da niste vsi strastni ljubitelji gob, zato je zapisana količina le 250 g, kar zadošča za prvi vtis. Drugače bi vam svetovala, da vzamete dvojno količino.

Različica: Por in gobice popražite na kockah slanine.

Naredimo vnaprej: Kvinoja je skuhana hitro. Nima smisla, da bi jo kuhali vnaprej. Lahko si le narežete vse sestavine in jih shranite v hladilnik.

Preberite še: Finske vetrnice

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 1.12.2019 ob 19:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: