Kvinoja z gobami šitake in porom

Odpri galerijo
A+ A-
Hitro pripravljen zelo hranljiv obrok.
Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10 minut.
Sestavine
- 320–350 g kvinoje
- 2 večja pora, tudi zeleni del
- 250 g svežih gob šitake
- žlica masla
- sol, poper
Priprava
1. Kvinojo oplaknemo na rešetu in odcedimo.
2. Por očistimo in narežemo na pol centimetra debela kolesca. Stresemo v lonec ali globoko večjo ponev.
3. Gobe grobo narežemo in prav tako stresemo v ponev.
4. Pristavimo, dodamo maslo in vse skupaj na hitro popražimo.
5. V lonec stresemo oplaknjeno kvinojo in prilijemo približno 1,5 litra vode. Zavremo in na zmernem ognju kuhamo 7–10 minut.
6. Odstavimo, pokrijemo in pustimo kvinojo nabrekati še 5 minut.
7. Nazadnje jed solimo, popramo po okusu, pokapamo z oljčnim oljem in ponudimo s solato iz vložene rdeče pese. Iz kozarca.
Nasvet: Vzamem v zakup, da niste vsi strastni ljubitelji gob, zato je zapisana količina le 250 g, kar zadošča za prvi vtis. Drugače bi vam svetovala, da vzamete dvojno količino.
Različica: Por in gobice popražite na kockah slanine.
Naredimo vnaprej: Kvinoja je skuhana hitro. Nima smisla, da bi jo kuhali vnaprej. Lahko si le narežete vse sestavine in jih shranite v hladilnik.
Preberite še: Finske vetrnice
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 1.12.2019 ob 19:12