
Slastno in ljubko.
Sestavine
– 200 g naravnega arašidovega masla
– žlica medu (ali poljubnega sladila)
– žlica vaniljeve arome
– 1/3 žličke cimeta
– ščepec soli
– 25 g kvinojinih napihnjencev
– 80 g temne čokolade + 10 g masla
Priprava
1. V multipraktiku do gladkega zmešamo arašidovo maslo, med, vaniljevo aromo, cimet in sol. Z žlico vmešamo še kvinojine napihnjence.
2. Dobljeno zmes razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem, približno centimeter debelo. S kozarcem dobro pritisnemo ob dno in poravnamo.
3. Nato nad paro stopimo čokolado z maslom in jo enakomerno razporedimo po narejeni podlagi. Vsaj za uro postavimo v zamrzovalnik, nato razrežemo.
4. Hranimo na hladnem.
Hranilna vrednost (na 1 košček od 16): 116 kcal, 9,3 g M, 7 g OH, od tega 2,7 g sladkorja in 1,6 g prehranskih vlaknin, 3,5 g B
Recept in naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo
Poskusite še: Breskova krostata