Kvinojine ploščice z arašidovim maslom

Slastno in ljubko.

Sestavine

– 200 g naravnega arašidovega masla
– žlica medu (ali poljubnega sladila)
– žlica vaniljeve arome
– 1/3 žličke cimeta
– ščepec soli
– 25 g kvinojinih napihnjencev
– 80 g temne čokolade + 10 g masla

Priprava

1. V multipraktiku do gladkega zmešamo arašidovo maslo, med, vaniljevo aromo, cimet in sol. Z žlico vmešamo še kvinojine napihnjence.

2. Dobljeno zmes razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem, približno centimeter debelo. S kozarcem dobro pritisnemo ob dno in poravnamo.

3. Nato nad paro stopimo čokolado z maslom in jo enakomerno razporedimo po narejeni podlagi. Vsaj za uro postavimo v zamrzovalnik, nato razrežemo.

4. Hranimo na hladnem.

Hranilna vrednost (na 1 košček od 16): 116 kcal, 9,3 g M, 7 g OH, od tega 2,7 g sladkorja in 1,6 g prehranskih vlaknin, 3,5 g B

Recept in naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Poskusite še: Breskova krostata

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana