Odprta Kuhinja

Kvinojine ploščice z arašidovim maslom

A+   A-
Slastno in ljubko.


Sestavine


- 200 g naravnega arašidovega masla
- žlica medu (ali poljubnega sladila)
- žlica vaniljeve arome
- 1/3 žličke cimeta
- ščepec soli
- 25 g kvinojinih napihnjencev
- 80 g temne čokolade + 10 g masla

Priprava


1. V multipraktiku do gladkega zmešamo arašidovo maslo, med, vaniljevo aromo, cimet in sol. Z žlico vmešamo še kvinojine napihnjence.

2. Dobljeno zmes razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem, približno centimeter debelo. S kozarcem dobro pritisnemo ob dno in poravnamo.

3. Nato nad paro stopimo čokolado z maslom in jo enakomerno razporedimo po narejeni podlagi. Vsaj za uro postavimo v zamrzovalnik, nato razrežemo.

4. Hranimo na hladnem.

Hranilna vrednost (na 1 košček od 16): 116 kcal, 9,3 g M, 7 g OH, od tega 2,7 g sladkorja in 1,6 g prehranskih vlaknin, 3,5 g B


Recept in naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Poskusite še: Breskova krostata
Datum Objave: 15.9.2017 ob 18:09

Več iz te teme:

zdravo z anjoAnja Rutarkvinojine ploščicečokoladezdravipšrigrizki

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja