Lahka skutna torta

Skuta je pogosta sestavina osvežujočih jedi, saj je lahka in jo preprosto kombiniramo z drugimi sestavinami.

Torto po našem današnjem receptu odlikuje lahkotnost, saj je pripravljena brez maščobe in moke. Le albuminska skuta ali rikota, jajca in sladkor, pa dobimo izvrstno sladico, ki bo, v kombinaciji s kiselkastim sadjem, prijetno osvežila v vročih dneh. Skuta v različnih izvedbah je zelo priljubljena sestavina lahkih sladic, ki jih pripravimo presne ali jih spečemo. Odlično se ujame s sadjem, sadna skuta je priljubljena jed, ki jo mame ponudijo majhnim otrokom. Sicer lahko tudi kupimo skuto z različnimi dodatki, tako sladkimi kot slanimi, a je bolje, če jo pripravimo sami, po svojem izboru.

Sestavine (za 4 osebe)

– 500 g albuminske skute oziroma rikote
– 5 jajc
– 100 g sladkorja
– skodelica svežih malin ali drugega jagodičja
– metini listi za okras
– sladkor v prahu

Priprava

1. Rumenjake in sladkor z mešalnikom penasto umešamo. Dodamo skuti in zmešamo v gladko, kompaktno zmes. Iz beljakov stepemo sneg, ki ga na roke nežno vmešamo v skutno zmes. Tortni model obložimo s papirjem za peko in vanj enakomerno razporedimo maso.

2. Pečemo pri temperaturi 200 stopinj 15–20 minut, da torta zgoraj pozlati. Pet minut pred koncem po vrhu potresemo maline. Ponudimo ohlajeno. Okrasimo z metinimi lističi in po želji dodamo sadje po izbiri.

Poizkusite še: Jogurtovo poletno pecivo z marelicami in cvetovi plavice

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed