Lazanja, ki jo pripravite v dvakrat krajšem času
Odpri galerijo
A+ A-
Priprava lazanje se lahko zdi dolgotrajen proces, zaradi katerega si jo redkeje privoščimo. Kaj pa, če bi jo lahko naredili na hitro?
Skratka, želimo vam povedati, da smo našli odličen – skoraj bi ga lahko označili za revolucionarnega – način za pripravo lazanje Anna Hezel, kulinarične avtorice, izpod rok katere je nastalo več kot 1200 najrazličnejših receptov. Veste, kaj uporabi kot bližnjico v primeru lazanje? Zamrznjene raviole!
Priporočamo tudi: Trik za brzinsko in najboljše kosilo z njoki (VIDEO)
Morda se vam zdi tole malce čudno, češ, lazanja pač ni pripravljena iz raviolov, a v resnici s tem preskočimo korak polnjenja lazanje z rikoto (z njo namreč radi nadomeščamo bešamel), kajti ta je že v nadevu zamrznjenih testenin. Vse skupaj vred z omako tako lahko naredimo kar v ponvi in rezultat je enako zadovoljiv kot pri lazanji iz pečice. Hrustljavo zapečeni vogalčki testenin, bogat okus omake in stopljena mocarela, ki se vleče na kilometre. Gremo kar k receptu?
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 sesekljana stroka česna
- 2 žlici paradižnikove mezge
- ščep kosmičev čilija
- konzerva pelatov
- 2 vejici sveže bazilike
- 1 čajna žlička sladkorja
- 1 čajna žlička soli
- 1/4 čajne žličke sveže mletega popra
- 600 g raviolov z rikoto
- 225 g mocarele
- 2 veliki žlici ribanega parmezana
Priprava
1. Najprej pripravimo omako. Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. V ponvi, ki jo lahko uporabimo v pečici, segrejemo olje, dodamo česen in pražimo, dokler se ne zmehča in postane zlate barve. Dodamo paradižnikov koncentrat in mešamo 1 do 2 minuti, da potemni. V ponev stresemo še čili, pelate, baziliko, sladkor in dodamo kozarec vode.
2. Nato skuhamo raviole: če se držijo med seboj, jih najprej ločimo, nato pa dodamo v omako, kjer se bodo skuhali. To bo trajalo približno 15 minut.
3. Iz ponve zajamemo veliko zajemalko raviolov. Tiste, ki so ostali v ponvi, razporedimo na enakomeren nivo in potresemo s polovico mocarele. Nato prekrijemo s preostalimi ravioli, ki smo jih prej odvzeli, in ponovimo vajo z mocarelo. Po vrhu potresemo še parmezan in vse skupaj postavimo v pečico ter pečemo 10 do 12 minut. Okrasimo z bazilikinimi listi in postrežemo.
Preberite še: Sir za žar: 5 idej, kako ga pripraviti, da bo nepozabno dober
Fotografija: Vladimir Mironov/Getty Images
Onaplus.si: To je razlog, zakaj bi morali večkrat uživati sveži hmelj, je zdravilen in okusen
Datum Objave: 20.6.2022 ob 08:06