Lečna solata z dimljenim lososom

Odpri galerijo
A+ A-
Kosilo z malo ogljikovimi hidrati, ki je popolno za takrat, ko želimo izgubiti nekaj kilogramov, pa tudi za vroče poletne dni, ko se nam ne da kuhati.
Sestavine
- skodelica (gorske) leče
- 2 skodelici vode
- 3 paradižniki
- bela čebula
- skodelica mlade špinače
- 150 g dimljenega lososa
Gorčična polivka
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- sok polovice limone
- 2 žlički dijonske gorčice
- sol, poper
Priprava
1. Lečo temeljito operemo pod hladno vodo, nato jo postavimo v lonec z osoljeno vodo in zavremo. Ko zavre, ogenj znižamo in počasi kuhamo do mehkega, približno 30 minut oziroma po navodilih z embalaže, če imate drugo vrsto leče. Odcedimo, operemo in ohladimo.
2. Paradižnik operemo in zrežemo na koščke, čebulo olupimo in sesekljamo. Špinačo operemo.
3. Pripravimo gorčično polivko: sestavine z metlico stepemo, da dobimo emulzijo.
4. Lečo, paradižnik, čebulo in špinačo stresemo v posodo, prelijemo z gorčično polivko in dobro premešamo. Lečno solato razporedimo na krožnike in dodamo še koščke dimljenega lososa. Postrežemo.
Recept in fotografije: Vibrant Plate
Poskusite še: Dalmatinski soparnik iz pečice (VIDEO)
Datum Objave: 22.5.2022 ob 08:05