Odprta Kuhinja

Ledena kava z grškim jogurtom

Odpri galerijo
A+   A-
Ohladitev, ki nas bo poživila.


Sestavine


- 2 dl kuhane črne kave, 100 g grškega jogurta, pest ledu
- strok burbonske vanilje, sladilo po okusu
- 30 g sira maskarpone, sladka smetana za dekoracijo

Priprava


1. Skuhamo kavo in jo dobro ohladimo. Prelijemo v mešalnik, dodamo pest ledu, grški jogurt, sir maskarpone, semena enega stroka burbonske vanilje ter sladilo po okusu.

2. Mešamo vsaj kakšno minuto, da se sestavine dobro premešajo in ni opaziti koščkov ledu. Prelijemo v poljuben kozarec, po želji še okrasimo z malo sladke smetane.
Hranilna vrednost: 238 kcal, 4 g OH, od tega 1 g sladkorja, 15 g M, 12 g B

Ali ste vedeli: Kava lahko kratkoročno deluje diuretično. Če kavo pijemo že dalj časa, je ta učinek zanemarljiv, sploh če je zraven dodana tekočina kot v tem receptu.

Preverite še: Tri dejstva o hidraciji

Recept in foto: Anja Rutar
Datum Objave: 3.8.2018 ob 18:08

Več iz te teme:

#kava

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja