Lešnikovi piškoti s kakavom

Sestavine
- 290 g moke (240 bele in 50 g pirine)
- 2 žlici kakava v prahu
- 50 g mletih lešnikov
- 70 g nasekljanih suhih fig
- 1/2 žličke cimeta
- 1/3 žličke pecilnega praška
- 130 g masla
- 100 g sladkorja
- jajce
- rjavi sladkor
Priprava
1. Skupaj zmešamo moko, kakav v prahu, mlete lešnike, nasekljane suhe fige, cimet in pecilni prašek.
2. V posebni posodi stepemo maslo, sladkor in jajce. Dodamo vse suhe sestavine in ugnetemo testo. Oblikujemo ga v podolgovat valj, ga dobro zavijemo v prozorno folijo in pustimo počivati v hladilniku vsaj eno uro.
3. Delovno površino posujemo z rjavim sladkorjem in spočito, ohlajeno testo povaljamo v njem. (Tako bodo piškoti po robovih dobili hrustljavo skorjico.)
4. Testo narežemo na centimeter široke kolute – piškote –, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 175 stopinjah Celzija približno 12–14 minut.
Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati
Recept in fotografija: Ana Bulat