Odprta Kuhinja

Lešnikovi piškotki brez moke in sladkorja

Odpri galerijo
A+   A-
Mali grižljaji sreče, ki se kar stopijo v ustih.



Za 12 piškotov; čas priprave: 15 minut.

Sestavine


- 100 g mletih lešnikov (če so praženi, bodo piškotki najboljši)
- 50 g ovsenih kosmičev
- 50 g masla (ne stopljenega!)
- 2 žlici medu
- 1 ščep soli

Priprava


1. Pečico prižgemo na 180 stopinj.

2. V skledi zmešamo lešnike in ovsene kosmiče. Dodamo maslo, med ter ščep soli in vse skupaj zmešamo z rokami.

3. Iz mase ročno oblikujemo 12 okroglih piškotkov, ki jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.

4. Pečemo 10 minut. Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo, saj so topli še premehki.
Namigi:
Za bolj aromatične piškote lahko dodamo tudi cimet in muškatni orešček.
Po piškotih lahko namažemo tudi malo marelično marmelado.

Poskusite še: Merookiji – novi piškoti Nigelle Lawson

Z nami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.
Datum Objave: 12.1.2018 ob 13:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: