Odprta Kuhinja

Limonovi piškoti z rumovim maslom in cvetovi forzicije

Odpri galerijo
A+   A-
Pomladni piškoti bodo dobili pravega podpornika v čaju iz poprove mete.



Kakšnega okusa je rumena barva? Ne bomo vam izdali, zato da boste spekli te božanske piškote, ki kar kličejo pomlad in toploto sončnih žarkov.

Testo

  • 350 g moke

  • žlička škroba

  • 50 g sladkorja v prahu

  • 190 g masla

  • 2 rumenjaka

  • žlička vaniljeve arome

  • 2 limoni – sok in lupinica (200 g)


Nadev

  • 100 g masla sobne temperature

  • 30 g sladkorja v prahu

  • 2 žlički rumove arome

  • pest cvetov forzicije


Dodatno

  • moka za delovno površino


Priprava


1. Vse sestavine si pripravimo na delovnem pultu, naribamo lupinico in iz limon iztisnemo sok.

2. Sestavine za piškote stresemo v skledo in jih z rokami zgnetemo. Dobro se morajo povezati med seboj, da dobimo gladko testo, ki ga postavimo v hladilnik za 15 minut.

3. Pečico vključimo na 180 stopinj, plitek pekač za piškote obložimo s peki papirjem.

4. Za nadev pomešamo maslo, sladkor in rumovo aromo ter nasekljane cvetove forzicije in postavimo na hladno za nekaj časa.

5. Iz hladilnika vzamemo testo in ga razdelimo na dva dela, polovico postavimo nazaj v hladilnik, eno polovico pa razvaljamo na pomokani površini, izrežemo piškote in jih polagamo na pekač. Pečemo jih 15–20 minut (naj ne bodo preveč zapečeni). Ponavljamo, da porabimo vse testo.

6. Ko so piškoti pečeni in ohlajeni, jih po dva zložimo skupaj, namazane z nadevom. Nazadnje jih na tanko premažemo še po vrhu in okrasimo s sadjem in cvetovi. Shranimo v posodi, pokrite in na hladnem.
Priporočamo še: Trik, kako cvreti, da olje ne bo škropilo iz ponve
Datum Objave: 13.4.2021 ob 08:04

Več iz te teme:

limonapiškotiforzicija

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.