Odprta Kuhinja

Limonski pesto in tunina na testeninah

Odpri galerijo
A+   A-
Čisto lahko se zgodi, da boste uživali bolj kot pri pestu iz bazilike.



Sestavine za dva


- 2 pesti osmukanih lističev: citronski timijan, citronski šetraj in citronka
- 45 g pinjol
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- parmezan
- 240 g testenin
- zvrhana žlica kaper v olju
- 100 g tunine v konzervi

Priprava


1. V možnarju pomešamo zelišča, pinjole ter olje in začnemo treti. Ko se vse sestavine pomešajo med seboj, dodamo sol in parmezan ter premešamo.

2. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, odcedimo in vroče stresemo k pestu. Dodamo kapre in tunino, premešamo in ponudimo.
Preberite še: VIDEO: Pet izboljšav za dobre domače burgerje

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 14.6.2018 ob 12:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: