Lipov sladoled za sladokusce
Odpri galerijo
A+ A-
Mi mislimo, da je nenavadno dober!
Da bo ta sladoled tak, kot mora biti, se morate najprej lotiti tega lipovega sirupa, nato pa sledi povsem preprost postopek za pripravo brez strojčka.
Sestavine
- 130 g lipovega sirupa
- 250 g sirčka maskarpone
- 100 g čvrste kisle smetane
- 25 g blanširanih mandljev
- 10 g lipovih socvetij
Priprava
1. Lipove cvetove otresemo, da odpadejo morebitni stanovalci, in ločimo cvetke od svetlo zelenega lista, ki jih drži skupaj.
2. V multipraktiku zmeljemo skupaj mandlje in cvetne koške.
3. Sirček maskarpone, smetano in sirup pomešamo; vztrajamo tako dolgo, da razbijemo morebitne grudice.
Dodamo zmlete mandlje s cvetovi, premešamo in napolnimo posodo za zamrzovanje.
4. Vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in z vilicami temeljito premešamo, tako bo sladoled zamrzoval enakomerno. Pripravljen bo v 3 do 4 urah.
Priporočamo še: Čebula in česen: dejstvo o rezanju, ki bo spremenilo vaše kuharske navade
Datum Objave: 28.6.2023 ob 07:06