Lipov sladoled za sladokusce

Mi mislimo, da je nenavadno dober!

Da bo ta sladoled tak, kot mora biti, se morate najprej lotiti tega lipovega sirupa, nato pa sledi povsem preprost postopek za pripravo brez strojčka.

Sestavine

  • 130 g lipovega sirupa
  • 250 g sirčka maskarpone
  • 100 g čvrste kisle smetane
  • 25 g blanširanih mandljev
  • 10 g lipovih socvetij

Priprava

1. Lipove cvetove otresemo, da odpadejo morebitni stanovalci, in ločimo cvetke od svetlo zelenega lista, ki jih drži skupaj.

2. V multipraktiku zmeljemo skupaj mandlje in cvetne koške.

3. Sirček maskarpone, smetano in sirup pomešamo; vztrajamo tako dolgo, da razbijemo morebitne grudice.
Dodamo zmlete mandlje s cvetovi, premešamo in napolnimo posodo za zamrzovanje.

4. Vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in z vilicami temeljito premešamo, tako bo sladoled zamrzoval enakomerno. Pripravljen bo v 3 do 4 urah.

Priporočamo še: Čebula in česen: dejstvo o rezanju, ki bo spremenilo vaše kuharske navade
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana