Odprta Kuhinja

Lipov sladoled za sladokusce

Lipov sladoled
Odpri galerijo
A+   A-
Mi mislimo, da je nenavadno dober!


Da bo ta sladoled tak, kot mora biti, se morate najprej lotiti tega lipovega sirupa, nato pa sledi povsem preprost postopek za pripravo brez strojčka.

Sestavine



  • 130 g lipovega sirupa

  • 250 g sirčka maskarpone

  • 100 g čvrste kisle smetane

  • 25 g blanširanih mandljev

  • 10 g lipovih socvetij


Priprava


1. Lipove cvetove otresemo, da odpadejo morebitni stanovalci, in ločimo cvetke od svetlo zelenega lista, ki jih drži skupaj.

2. V multipraktiku zmeljemo skupaj mandlje in cvetne koške.

3. Sirček maskarpone, smetano in sirup pomešamo; vztrajamo tako dolgo, da razbijemo morebitne grudice.
Dodamo zmlete mandlje s cvetovi, premešamo in napolnimo posodo za zamrzovanje.

4. Vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in z vilicami temeljito premešamo, tako bo sladoled zamrzoval enakomerno. Pripravljen bo v 3 do 4 urah.
Priporočamo še: Čebula in česen: dejstvo o rezanju, ki bo spremenilo vaše kuharske navade
Datum Objave: 28.6.2023 ob 07:06

Več iz te teme:

sladoledlipalipov siruplipov sladoled

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.