Majonezna presna solata z jabolki

Odlična priloga.

Sestavine

– jabolko, korenček
– kos gomoljne zelene
– majoneza
– limonov sok
– sol in poper

Priprava

1. Zelenjavo in jabolko očistimo in narežemo na zelo drobne kockice, še manjše kot za francosko solato. (Če pripravljamo večje količine, vse raje grobo naribamo, je precej manj zamudno.)

2. Sproti dajemo v skledo, v kateri je limonov sok, pomešan z malo vode, da ostanejo sestavine čvrste in obdržijo barvo.

3. Pred serviranjem pripravljeno zelenjavo in jabolko odcedimo na cedilu, zmešamo z majonezo ter solimo in popramo po okusu.

Fotografija: Hana Splichal

Poizkusite še: Trojni čips

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana