Majonezna presna solata z jabolki

Odlična priloga.

Sestavine

– jabolko, korenček
– kos gomoljne zelene
– majoneza
– limonov sok
– sol in poper

Priprava

1. Zelenjavo in jabolko očistimo in narežemo na zelo drobne kockice, še manjše kot za francosko solato. (Če pripravljamo večje količine, vse raje grobo naribamo, je precej manj zamudno.)

2. Sproti dajemo v skledo, v kateri je limonov sok, pomešan z malo vode, da ostanejo sestavine čvrste in obdržijo barvo.

3. Pred serviranjem pripravljeno zelenjavo in jabolko odcedimo na cedilu, zmešamo z majonezo ter solimo in popramo po okusu.

Fotografija: Hana Splichal

Poizkusite še: Trojni čips

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.