Makovo-orehova potica z jabolki

Ni gibanica, je pa odlična.

Sestavine

Testo
– 500 g pirine moke (mehke, gladke)
– vrečka suhega kvasa, žlička soli
– po 50 g sladkorja in masla
– 3 rumenjaki, 200 ml mleka
– 2 žlici ruma, lupinica 1 limone
Nadev
– 250 ml sladke smetane
– 200 g maka, 100 g orehov
– 130 g sladkorja, 3 rumenjaki
– 3 žlice kisle smetane, jabolko

Priprava

1. Postopek za testo je enak kot pri bučni potici.

2. Za nadev v kozici segrejemo sladko smetano in v toplo dodamo stolčen oziroma mlet mak ter na hitro, med mešanjem, pokuhamo (minuta, dve). Nato dodamo vse druge sestavine in premešamo.

3. Testo premažemo, zvijemo v štrukelj in damo v namaščen potičnik premera približno 24 cm.

4. Pečemo 15 minut na 160 stopinj, nato dvignemo temperaturo na 180 stopinj in pečemo še 50 minut.

5. Zadnjih 20 minut potico prekrijemo s peki papirjem. Pečeno pustimo v potičniku, dokler se ne ohladi, šele nato jo zvrnemo na servirni krožnik.

Poizkusite še: Mini mandljeve potičke s čokolado

Recept: Mirjam Grilc
Foto: Sonja Ravbar

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed