Odprta Kuhinja

Makovo-orehova potica z jabolki

A+   A-
Ni gibanica, je pa odlična.


Sestavine


Testo
- 500 g pirine moke (mehke, gladke)
- vrečka suhega kvasa, žlička soli
- po 50 g sladkorja in masla
- 3 rumenjaki, 200 ml mleka
- 2 žlici ruma, lupinica 1 limone
Nadev
- 250 ml sladke smetane
- 200 g maka, 100 g orehov
- 130 g sladkorja, 3 rumenjaki
- 3 žlice kisle smetane, jabolko

Priprava


1. Postopek za testo je enak kot pri bučni potici.

2. Za nadev v kozici segrejemo sladko smetano in v toplo dodamo stolčen oziroma mlet mak ter na hitro, med mešanjem, pokuhamo (minuta, dve). Nato dodamo vse druge sestavine in premešamo.

3. Testo premažemo, zvijemo v štrukelj in damo v namaščen potičnik premera približno 24 cm.

4. Pečemo 15 minut na 160 stopinj, nato dvignemo temperaturo na 180 stopinj in pečemo še 50 minut.

5. Zadnjih 20 minut potico prekrijemo s peki papirjem. Pečeno pustimo v potičniku, dokler se ne ohladi, šele nato jo zvrnemo na servirni krožnik.
Poizkusite še: Mini mandljeve potičke s čokolado

Recept: Mirjam Grilc
Foto: Sonja Ravbar
Datum Objave: 31.3.2018 ob 07:03

Več iz te teme:

makgibanicapotica

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.