Malinov presni cheesecake

Kako se lotimo? Pripravimo, preden začnemo: manjši model za torto, po dnu obložen s papirjem za peko.

Sestavine

Podlaga

– 70 g mandljev
– 100 g datljev
– ščep soli

Nadev

– 200 g indijskih oreščkov
– sok dveh limon
– pol žličke vanilje v prahu
– 80 ml  stopljene kokosove maščobe
– 80 ml medu
– 200 g malin

Priprava

1. Indijske oreščke stresemo v stekleno posodo in prelijemo s hladno vodo, da so pokriti. Namakamo jih vsaj 3 ure, še bolje kar čez noč v hladilniku.

2. Najprej pripravimo podlago. V močnejšemblenderju zmeljemo mandlje, datlje in sol. Ko se začne podlaga lepiti, če jo stisnemo med prsti, jo stresemo v pripravljen model. Z dlanmi jo potlačimo ob dno, da pokrije celotno površino. Če se preveč lepi, dlani rahlo navlažimo.

3. Za nadev odcedimo indijske oreščke in jih stresemo v blender. Dodamo limonov sok, vaniljo, stopljeno kokosovo maščobo in med. Mešamo toliko časa, da nastane gladka zmes brez koščkov. Verjetno bomo morali blender večkrat ustaviti in z žlico poriniti vsebino na rezila. Nikakor ne dodajamo vode.

4. Dve tretjini nadeva prelijemo čez podlago in poravnamo. V preostalega stresemo maline, še enkrat zmešamo in prelijemo čez belo kremo.

5. Torto postavimo v hladilnik, da se strdi, najbolje čez noč. Preden jo postrežemo, jo za pol ure ohladimo v zamrzovalniku, da jo bomo lažje narezali.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Jagodni sorbet z lubenico

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana