Mandljev kolač s slivami

Za okrogel tortni model s premerom 26 cm.

Priprava: 10 minut; čas peke: 30–35 minut.

Sestavine

– 500 g sliv
– 100 g razmehčanega masla
– 125 g sladkorja
– 2 jajci
– 50 g moke
– 150 g mletih mandljev brez lupine
– žlička pecilnega praška

Priprava

1. Slive razpolovimo, izkoščičimo in prihranimo. Pečico segrejemo na 175 stopinj, model namastimo.

2. Maslo in sladkor gladko zmešamo in postopno vmešamo jajci.

3. Posebej pomešamo moko z mletimi mandlji in pecilnim praškom. Suhe sestavine stresemo v masleno jajčno zmes.

4. Testo naložimo v pripravljeni model in poravnamo. Po njem drugo poleg druge razporedimo slive in model porinemo v segreto pečico za 30–35 minut. Malo pred koncem potresemo z žlico sladkorja, da se slive zableščijo.

5. Pečen kolač pustimo 5 minut v modelu, nato odstranimo obod in ohladimo (na mrežici).

6. Ponudimo potreseno s sladkorjem v prahu, kot posladek po zelenjavni enolončnici z makarončki.

Opomba: Ne, ni napaka. V testu skoraj ni moke.

Koristen nasvet: Izberite sorto sliv, pri kateri se koščica zlahka odstrani.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poskusite še: Sladoledna torta z borovničevim prelivom in piškoti Oreo

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana