Marcipanove rolice z rumom

Odpri galerijo
A+ A-
Prikupna sladica v obliki minu ruladic, ki z zelenim odtenkom kliče pomlad in tople dni.
Nekaj sladkega brez peke. Za tiste, ki imajo veselje z modeliranjem in ročnimi deli in obožujejo marcipan.
Sestavine
- 300 g marcipanove mase
- zelena in rumena jedilna barva
Nadev
- 100 g mletih piškotov
- 100 g masla sobne temperature
- 4 žličke ruma
- 10 g temnega nesladkanega kakava za peko
- 2 rumova sladkorja
- žlička sladkorja
Glazura
- 100 g temne čokolade
- žlica olja
Priprava
1. V skledi pomešamo vse sestavine za nadev, dobili bomo kompaktno maso. Če je malo premehka, jo postavimo na hladno za kratek čas, kajti lažje bo oblikovati svaljke.
2. Čokolado in olje postavimo nad vodno kopel in počasi stopimo.
3. Marcipanu dodamo barvili, po želji določimo intenzivnost barve (če želimo bolj travnato zeleno, dodamo več rumene ali obratno).
4. Marcipanovo maso razvaljamo in stranice odrežemo z nožem, da bodo ravne. V roke vzamemo nekaj nadeva ter oblikujemo daljši svaljek (kot bi delali njoke), nato ga položimo na začetek mase in zvijemo, da ga oblečemo v marcipan. Ko nastane zvitek, ga odrežemo od preostalega marcipana in začnemo znova.
5. Dobili smo polnjeno daljšo ruladico, ki jo lahko še malo posvaljkamo po površini, da se roba marcipana dobro sprimeta. Ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin.
6. Rolice postavimo v vrsto ter jih z večjim nožem narežemo na koščke, dolge 3,5 cm do 4 cm.
7. Konec vsake rolice pomočimo v čokolado in damo sušiti; ko se strdi, ponovimo še z drugim koncem.
Priporočamo še: Pozeba: cvetja vseeno ne bo zmanjkalo, pravi Katja Rebolj
Datum Objave: 16.4.2021 ob 09:04