Masleni krompir s peteršiljem

Ga sploh še kdaj pripravite?

Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Sestavine

– 1 kg krompirja z manj škroba (za solato)
– pol šopka peteršilja
– 2 žlici masla
– sol

Priprava

1. Krompir olupimo in narežemo na kose. Stresemo jih v lonec, prilijemo vodo, solimo in pokrito kuhamo do mehkega, približno 15 minut.

2. Peteršilj umijemo, dobro osušimo in sesekljamo.

3. Kuhan krompir odcedimo in preložimo v servirno skledo.

4. Obložimo ga z maslom, potresemo s peteršiljem, počakamo, da se maslo raztopi, in narahlo premešamo.

5. Ponudimo ga po kolerabni juhi kot prilogo pečenemu brancinu in dušeni špinači.

Nasvet: Krompirjevo vodo uporabimo za kolerabno juho.
Opomba: Ne vem, od kod to nezadovoljstvo otrok nad krompirjem v kosih. V naši družini ga zato redko pripravimo – mogoče enkrat na dve leti. Veliko bolj jim gre v slast pire. Uporabite maslo dobre kakovosti. Po želji dodajte zelišča. Njami.
Naredimo vnaprej: Najboljši je pravkar pripravljen masleni krompir. Vnaprej si ga lahko le olupite in shranite v hladni slani vodi v hladilniku v dobro zaprti posodi. Pazite, da bo povsem potopljen v vodi.
Poizkusite še: Govedina z belgijskim radičem

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.