Medena granola z brusnicami in belo čokolado

Granolo pripravljava za domače vsako leto, tokrat pa deliva nov recept za odlično različico, ki se lepo poda na jogurt ali sadje, odlična pa je tudi kot prigrizek. Stresite jo v kozarec za vlaganje, dodajte pentljo in prikupno voščilo in razveselite še sosede … Priporočava, da je pripravite kar dvojno količino, da ne ostanete vi brez!

Sestavine

– 1/2 lončka oljčnega olja
– 1/2 lončka sončničnega olja
– 1/2 lončka medu, ščep soli
– 500 g ovsenih kosmičev
– po 100 g mandljevih lističev, žitnih napihnjencev, suhih brusnic in bele čokolade
– 50 g kvinojinih napihnjencev

Priprava

1. V posodi zamešamo oljčno olje, sončnično olje, med in ščepec soli. Na šibkem ognju počasi segrevamo in mešamo, da se med raztopi.

2. Medtem v večji skledi zmešamo ovsene kosmiče, mandljeve lističe in žitne napihnjence.

3. Medeni preliv prelijemo čez ovsene kosmiče in vse skupaj dobro premešamo.

4. Pečico segrejemo na 170 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Pekač obložimo s peki papijem, po njem razporedimo kosmiče v tankem sloju in postavimo v pečico za približno 10 minut. Po tem času (oziroma ko začnejo kosmiči zlato rjaveti), jih premešamo in pečemo še približno 10 minut.

5. Ko so kosmiči zlato rjavo zapečeni, pekač vzamemo iz pečice in granolo popolnoma ohladimo.

6. Belo čokolado sesekljamo in dodamo pečeni granoli. Nazadnje primešamo še suhe brusnice in kvinojine napihnjence.

Namig: Granolo hranimo v dobro zaprti posodi, kjer bo zdržala več tednov.

Fotografija in recept: Vibrant plate

Priporočamo: Kako pripraviti surovo piškotno testo, ki ga lahko pojeste
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana