Medeni drobljenec z nektarinami

Glavne igralke v današnjem receptu so nektarine, odete v meden plašč.

Posladek, preprost za pripravo, ki prija tako v toplih kot malo hladnejših, že skoraj jesenskih dneh.

Sestavine

– 3 nektarine
– žlica medu
– žlička rjavega sladkorja
– vaniljev ekstrakt
– 50 g pirinih kosmičev
– 50 g mletih mandljev
– 2 žlici nalistanih mandljev
– 2 zvrhani žlici medu
– žlica sezama
– 50 g masla
– sezam, mandlji

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 170 stopinj Celzija.

2. Nekatrine operemo in narežemo na koščke (velike približno 2 cm). Zmešamo jih z medom, rjavim sladkorjem in vaniljevim ekstraktom.

3. V posodi zmešamo pirine kosmiče, mlete in nalistane mandlje, med, sezam in nadrobljeno maslo. Z rokami dobro premešamo.

4. V pekač nadevamo pripravljene nektarine, po vrhu pa nadrobimo pripravljeno medeno zmes. Posujemo še z nalistanimi mandlji in sezamom in pečemo približno 25 minut. Pečeno pustimo stati 5 minut, nato postrežemo, lahko tudi s kepico vaniljevega sladoleda ali sladko smetano.

Namig: Drobljenca (crumble po ang.) ne režemo, ampak ga iz pekača zajamemo z žlico.
Preberite še: Recept za briami

Fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed