Odprta Kuhinja

Medeni drobljenec z nektarinami

Odpri galerijo
A+   A-
Glavne igralke v današnjem receptu so nektarine, odete v meden plašč.



Posladek, preprost za pripravo, ki prija tako v toplih kot malo hladnejših, že skoraj jesenskih dneh.

Sestavine


- 3 nektarine
- žlica medu
- žlička rjavega sladkorja
- vaniljev ekstrakt
- 50 g pirinih kosmičev
- 50 g mletih mandljev
- 2 žlici nalistanih mandljev
- 2 zvrhani žlici medu
- žlica sezama
- 50 g masla
- sezam, mandlji

Priprava


1. Pečico ogrejemo na 170 stopinj Celzija.

2. Nekatrine operemo in narežemo na koščke (velike približno 2 cm). Zmešamo jih z medom, rjavim sladkorjem in vaniljevim ekstraktom.

3. V posodi zmešamo pirine kosmiče, mlete in nalistane mandlje, med, sezam in nadrobljeno maslo. Z rokami dobro premešamo.

4. V pekač nadevamo pripravljene nektarine, po vrhu pa nadrobimo pripravljeno medeno zmes. Posujemo še z nalistanimi mandlji in sezamom in pečemo približno 25 minut. Pečeno pustimo stati 5 minut, nato postrežemo, lahko tudi s kepico vaniljevega sladoleda ali sladko smetano.
Namig: Drobljenca (crumble po ang.) ne režemo, ampak ga iz pekača zajamemo z žlico.

Preberite še: Recept za briami

Fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 29.8.2018 ob 08:08

Več iz te teme:

nektarinedrobljenec

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja