Medeni sladoled

Dokončan z nekaj cvetnega prahu in užitnih cvetov žajblja.

Sestavine

– 1 3/4 skodelice hladne smetane za stepanje
– 2/3 skodelice cvetličnega/sivkinega medu
– 4 veliki jajčni rumenjaki

Priprava

1. V skledi pokončnega mešalnika krepko stepemo smetano, do čvrstih vršičkov. Postavimo na hladno.

2. Jajčne rumenjake stepamo, dokler ne spremenijo barve v svetlo rumeno, in damo na stran.

3. Med na srednje močnem ognju segrevamo do vretja, vre naj dve minuti. V tem času se bo začel peniti in postal zelo tekoč.

4. Vrel med v zelo tankem curku začnemo prilivati k stepenim rumenjakom in medtem stepamo naprej, pri najvišji hitrosti. Vztrajamo tako dolgo, da se zmes ohladi na sobno temperaturo, to bo kakih pet minut.

5. V ohlajeno stepeno smetano z lopatko previdno vmešamo jajčno medeno zmes, da se oboje lepo poveže in porazdeli.

6. Naložimo v posodo za ohlajanje, zapremo in damo v zamrzovalnik za najmanj 2 uri, najbolje pa čez noč.

Opozorilo: bodite pozorni, da k stepenim rumenjakom prilivate v tankem curku čim bolj vroč/vrel med – tako boste odpravili skrb, da jeste surov rumenjak.

Recept: Nigella Lawson
Testirala in fotografirala: Karina Cunder Reščič

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed