Mediteranska frtalja s posebnim dodatkom

Ko doma preživljamo več časa kot sicer in moramo nakupe pa tudi obroke pozorneje načrtovati vnaprej, je za pestre, hranljive jedi za vso družino dovolj že nekaj osnovnih živil.

Pri polnjenju hladilnika vsekakor ne pozabite na sadje in zelenjavo ter čim več druge nepredelane hrane, ki bo pripomogla h krepitvi vašega imunskega sistema, še kako pomembni za ta čas.

Če ste razpeti med delo od doma, domača opravila in pomoč otrokom, ki se učijo na daljavo, ali pa preprosto želite vnesti nekaj svežine v svoj vsakdanji jedilnik, je tu recept za hitro in enostavno mediteransko frtaljo, ki vam bo teknila kot zajtrk, malica, kosilo ali večerja; pri njeni pripravi pa vam lahko pomagajo tudi najmlajši družinski člani.

Pisan, zdrav in nasiten obrok bo dodatno obogatila Vegeta Natur, ki je odličen univerzalen dodatek k vsem vrstam jedi. Vsebuje namreč morsko sol in mešanico devetih vrst zelenjave in skrbno izbranih začimb, poleg konzervansov pa ne vsebuje tudi ojačevalcev arome. Okus, ki ga doda jedem, je tako povsem naraven, saj so tudi sestavine, iz katerih je, takšne, ki jih poznamo in razumemo.

Za mediteransko frtaljo potrebujete:

  • 8 jajc
  • 1 žličko Vegete Natur
  • 50 g sira grana padano
  • olivno olje
  • dva stroka česna
  • 6 češnjevcev
  • 1 bučko
  • 120 g mocarele

Priprava:

Jajca razžvrkljajte. Primešajte jim še žličko Vegete Natur in sir. V ponvi na olivnem olju na hitro popecite česen in razpolovljene češnjevce. Odstavite in na preostanek olja zlijte jajčno zmes. Po njej razporedite rezine bučke, mocarelo in paradižnike ter par minut pecite na nizkem ognju. Začinite s poprom in postrezite.

 

Naj vam bo kuhanje zabava in ustvarjalen izziv! Čas doma je kot nalašč za preizkušanje novih receptov in Vegeta Natur bo mnogim kulinaričnim kreacijam dodala piko na i.

 

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana