Mehiški zajtrk

Trendovski zajtrk, kot ga pripravi Jamie Oliver.

Čas priprave: samo 15 minut.

Sestavine

– 1–2 sveža čilija različnih barv
– 4 velika jajca
– 400 g črnega fižola v pločevinki
– zrel avokado
– limeta

Priprava

1. Tanko narežemo čilija (kolikor si ju drznemo!).

2. Polovico rezin damo v ponev s premazom proti prijemanju premera 30 cm, pristavljeno na zmeren ogenj, in prilijemo žličko oljčnega olja.

3. Ko začne cvrčati, v ponev na enakomerni razdalji ubijemo jajca in z žlico okoli njih naložimo črni fižol ter polovico tekočine iz pločevinke. Posolimo in popopramo, pokrijemo s pokrovko in jajca spečemo po okusu.

4. Medtem razpolovimo in olupimo avokado, odstranimo koščico, meso pa narežemo na tanke krhlje. Začinimo jih z limetinim sokom, soljo in poprom ter zložimo na fižol.

5. Povrhu potresemo preostanek čilijev, prebodemo rumen­jake in postrežemo.

Priporočamo še: Božanska juha iz rdečega zelja

Recept in fotografija iz knjige Jamieja Oliverja 5 sestavin.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana