Odprta Kuhinja

Mehiški zajtrk

A+   A-
Trendovski zajtrk, kot ga pripravi Jamie Oliver.


Čas priprave: samo 15 minut.

Sestavine


- 1–2 sveža čilija različnih barv
- 4 velika jajca
- 400 g črnega fižola v pločevinki
- zrel avokado
- limeta

Priprava


1. Tanko narežemo čilija (kolikor si ju drznemo!).

2. Polovico rezin damo v ponev s premazom proti prijemanju premera 30 cm, pristavljeno na zmeren ogenj, in prilijemo žličko oljčnega olja.

3. Ko začne cvrčati, v ponev na enakomerni razdalji ubijemo jajca in z žlico okoli njih naložimo črni fižol ter polovico tekočine iz pločevinke. Posolimo in popopramo, pokrijemo s pokrovko in jajca spečemo po okusu.

4. Medtem razpolovimo in olupimo avokado, odstranimo koščico, meso pa narežemo na tanke krhlje. Začinimo jih z limetinim sokom, soljo in poprom ter zložimo na fižol.

5. Povrhu potresemo preostanek čilijev, prebodemo rumen­jake in postrežemo.
Priporočamo še: Božanska juha iz rdečega zelja

Recept in fotografija iz knjige Jamieja Oliverja 5 sestavin.
Datum Objave: 12.3.2019 ob 08:03

Več iz te teme:

avokadoJamie Olivermehiški zajtrk

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja