Mehki goveji zrezki in krompirček

Odpri galerijo
A+ A-
Goveji zrezki, ki jih dušimo v omaki, se čudovito priležejo s hrustljavo pečenim krompirjem. Poleg ponudimo še sezonsko zelenjavo.
Goveji zrezki v pikantni omaki, pečen krompirček, zelenjavna priloga
Sestavine za 4 osebe.
- 4 večji zrezki iz govejega stegna (ali plečeta)
- žlica moke
- malo olja
- večja čebula
- 2 stroka česna
- 2 večji kisli kumarici
- žlica vloženih kaper
- 1 dl kisle smetane
- žlica gorčice
- lovorov list
- 1 kg krompirja
- žlica olja, sol
- 2 korenčka
- manjši šop belušev (ko so v sezoni)
- cvetača ali zelenjava po izbiri
Priprava
1. Zrezke narahlo potolčemo. V ponvi segrejemo olje, jih v njem na hitro popečemo in preložimo na krožnik.
2. Čebulo narežemo na tanke rezine, česen grobo narežemo, kisle kumarice pa nasekljamo na drobne kocke.
3. V ponev stresemo čebulo in jo malce popražimo. Dodamo česen, kumarice, kapre, vse potresemo z moko, malce popražimo in razredčimo z zajemalko kropa. Vmešamo še smetano, gorčico, začinimo z lovorom in soljo.
4. V omako položimo popečeno meso, po potrebi prilijemo tekočino in pokrito dušimo uro in pol do dve uri. Med kuho večkrat premešamo in zrezke obračamo. Proti koncu po potrebi solimo.
5. Pečico segrejemo na 200 ºC.
6. Krompir olupimo, če je mlad, ga le operemo. Narežemo ga na manjše kose, stresemo v pekač, dodamo žlico olja, rahlo solimo in postavimo v segreto pečico za 20 minut, da se hrustljavo zapeče.
7. Korenček in drugo poljubno sezonsko zelenjavo skuhamo v sopari ali prav na hitro blanširamo v slanem kropu. Ponudimo jo ob mesu v omaki in pečenem krompirčku.
Priporočamo še: Kako pravilno shranimo govejo juho, da ne postane kisla
Naslovna fotografija: littleclie/Getty Images
Deloindom.si: Tako lahko čisto preprosto in nežno obrišete prah s sobnih rastlin
Datum Objave: 20.3.2023 ob 07:03