
Nekaj novega in odličnega!
Jagnječji burgerji s kombinacijo koriandra, mete in mlade čebule so me resnično fascinirali. Recept je preprost in ni možnosti, da naredimo kakšno večjo napako.
Sestavine
– 800 g mletega ovčjega mesa
– 2 mladi čebuli, sveži listki mete
– žlička dimljene mlete paprike
– 1 ½ žličke koriandra v zrnu
– sol in poper po okusu
Priprava
1. V večjo posodo damo mleto ovčje meso. Na čisto majhne rezine narežemo oprano mlado čebulo in jo dodamo mletemu mesu. V terilniku zdrobimo zrna koriandra in jih stresemo k mesu. Dodamo še papriko, sol in poper. Vse skupaj pregnetemo, da se čebula in druge sestavine dobro premešajo.
2. Nato z rokami oblikujemo 12 mini burgerjev in jih spečemo na žaru.
3. Postrežemo jih s humusom, narezanim paradižnikom in pita kruhki in vse skupaj potresemo s svežimi listi mete in koriandra.
Preberite še: Kako očistiti žar?
Fotografija in recept: Daniel Vincek