Mini burgerji po maroško

Nekaj novega in odličnega!

Jagnječji burgerji s kombinacijo koriandra, mete in mlade čebule so me resnično fascinirali. Recept je preprost in ni možnosti, da naredimo kakšno večjo napako.

Sestavine

– 800 g mletega ovčjega mesa
– 2 mladi čebuli, sveži listki mete
– žlička dimljene mlete paprike
– 1 ½ žličke koriandra v zrnu
– sol in poper po okusu

Priprava

1. V večjo posodo damo mleto ovčje meso. Na čisto majhne rezine narežemo oprano mlado čebulo in jo dodamo mletemu mesu. V terilniku zdrobimo zrna koriandra in jih stresemo k mesu. Dodamo še papriko, sol in poper. Vse skupaj pregnetemo, da se čebula in druge sestavine dobro premešajo.

2. Nato z rokami oblikujemo 12 mini burgerjev in jih spečemo na žaru.

3. Postrežemo jih s humusom, narezanim paradižnikom in pita kruhki in vse skupaj potresemo s svežimi listi mete in koriandra.

Preberite še: Kako očistiti žar?

Fotografija in recept: Daniel Vincek

Objava še nima komentarja.

Comments are closed