
Le nekaj minut in iz naše pečice že omamno diši.
Kadar ni dovolj časa za klasično babičino jabolčno pito, brbončice potešimo s temi malimi sladkimi zalogaji.
Sestavine
– 2 žlici kisle smetane
– žlička sladkorja v prahu
– žlička škroba
– zavitek listnatega testa
– 2 manjši jabolki
– žlica mletih mandljev
– žlica sladkorja
– žlička cimeta
Priprava
1. V posodici zmešamo kislo smetano, presejani sladkor v prahu in škrob.
2. Jabolka narežemo na tanjše rezine.
3. Odvijemo listnato testo in ga razrežemo na 8 enakih delov. Na vsak del damo žličko kisle smetane in malce razmažemo (ne čisto do roba).
4. Čez razporedimo tanke rezine jabolka in posujemo z mletimi mandlji, cimetom in navadnim sladkorjem.
5. Pečemo pri 210 stopinjah Celzija približno 15 minut oziroma do zlato rjave barve.
6. Pečene posujemo s sladkorjem v prahu. Najbolj teknejo še rahlo tople.
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši
Fotografija in recept: Ana Bulat