Odprta Kuhinja

Mini jabolčne pite s kislo smetano

Odpri galerijo
A+   A-
Le nekaj minut in iz naše pečice že omamno diši.



Kadar ni dovolj časa za klasično babičino jabolčno pito, brbončice potešimo s temi malimi sladkimi zalogaji.

Sestavine


- 2 žlici kisle smetane
- žlička sladkorja v prahu
- žlička škroba
- zavitek listnatega testa
- 2 manjši jabolki
- žlica mletih mandljev
- žlica sladkorja
- žlička cimeta

Priprava


1. V posodici zmešamo kislo smetano, presejani sladkor v prahu in škrob.

2. Jabolka narežemo na tanjše rezine.

3. Odvijemo listnato testo in ga razrežemo na 8 enakih delov. Na vsak del damo žličko kisle smetane in malce razmažemo (ne čisto do roba).

4. Čez razporedimo tanke rezine jabolka in posujemo z mletimi mandlji, cimetom in navadnim sladkorjem.

5. Pečemo pri 210 stopinjah Celzija približno 15 minut oziroma do zlato rjave barve.

6. Pečene posujemo s sladkorjem v prahu. Najbolj teknejo še rahlo tople.
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 28.9.2018 ob 08:09

Več iz te teme:

jabolčne piteMini

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja