Mini jabolčne pite s kislo smetano

Le nekaj minut in iz naše pečice že omamno diši.

Kadar ni dovolj časa za klasično babičino jabolčno pito, brbončice potešimo s temi malimi sladkimi zalogaji.

Sestavine

– 2 žlici kisle smetane
– žlička sladkorja v prahu
– žlička škroba
– zavitek listnatega testa
– 2 manjši jabolki
– žlica mletih mandljev
– žlica sladkorja
– žlička cimeta

Priprava

1. V posodici zmešamo kislo smetano, presejani sladkor v prahu in škrob.

2. Jabolka narežemo na tanjše rezine.

3. Odvijemo listnato testo in ga razrežemo na 8 enakih delov. Na vsak del damo žličko kisle smetane in malce razmažemo (ne čisto do roba).

4. Čez razporedimo tanke rezine jabolka in posujemo z mletimi mandlji, cimetom in navadnim sladkorjem.

5. Pečemo pri 210 stopinjah Celzija približno 15 minut oziroma do zlato rjave barve.

6. Pečene posujemo s sladkorjem v prahu. Najbolj teknejo še rahlo tople.

Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana