Odprta Kuhinja

Mini sadne pite z aromo limone

A+   A-
Zelo na hitro, za takrat, ko ni časa ...


Sestavine


- listnato testo (kupljeno, razvaljano na papirju)
- 160 g skute, 1 jajce
- 60 g goste kisle smetane ali creme fraiche
- pest drobno nasekljanih zelišč: limonska trava in citronka, limonski šetraj
- vanilja in sladkor po okusu, sadje: borovnice, jagode

Priprava


1. Testo razvaljamo in izrežemo malo večje kroge, kot je dno pekačev, ki jih bomo uporabili za peko.

2. Pekače naoljimo, nato obložimo dno in delno stranski rob.

3. Pečico vključimo na 200 stopinj.

4. Skuto, smetano, jajce premešamo in dodamo vaniljev in navadni sladkor po okusu, dodamo osmukane in drobno nasekljane liste zelišč (nekaj malega pustimo za na koncu).

5. Nadev obložimo s sadjem, potresemo s sladkorjem in pre­ostankom nasekljanih zelišč.

6. Pečemo približno 30 minut na 200 stopinjah.

7. Pečene tortice pustimo približno 5 minut v pekaču, nato vsako posebej narahlo z noževo konico odmaknemo od roba in prestavimo na servirni krožnik.
Namig: Ponudimo ob sladoledu, narejenem na vodni osnovi.

Preberite še: VIDEO: Pet izboljšav za dobre domače burgerje

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 11.6.2018 ob 12:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: