Miške: to naredite, da bodo maškare zares navdušene
Odpri galerijo
A+ A-
Kako poskrbeti za maškare, ki bodo kmalu zvonile, igrale in pele pred vrati? Imamo čudovito idejo, kako preproste miške spremeniti v popse.
Vsi, ki ste se odločili, da boste pustne obiske posladkali z miškami, naredite takole: še tople kot običajno posujte s sladkorjem v prahu ali pa jih z malo domišljije okrasite kako drugače, denimo v klovne. Nato papirnate ali lesene palčke pomočite v stopljeno čokolado in zapičite v miške. Pospravite jih v hladilnik ali zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Vse podrobnosti, kako do mišjih popsov, pa v receptu.
Miške kot popsi
S kefirjem, medom in domišljijo.
- 2 jajci
- 3 žlice medu
- 280 g kefirja
- vrečka sladkorja z burbonsko vaniljo
- 260 g gladke moke
- vrečka pecilnega praška
- ščep cimeta
- rum po želji
- vrečka limonovega sladkorja ali malo naribane lupinice bio limone
Dodatno
- olje za cvrtje
- čokolada za oblivanje, perlice
Priprava
1. Jajca, vaniljev sladkor in med penasto umešamo, masa naj dvojno naraste. Nato vanjo dodamo najprej kefir, pomešamo, nato še vse suhe sestavine (moko, pecilni, cimet, limonova lupinica). Po želji prilijemo še malo ruma.
2. Ko so sestavine med seboj dobro premešane in povezane, pustimo testo počivati 10–15 minut.
3. Pripravimo si olje za cvrtje in pekač s papirnatimi brisačkami, na katerega bomo odlagali ocvrte miške.
4. Olje segrejemo na primerno temperaturo: ročaj kuhalnice pomočimo vanj, in če je pravilno segreto, se naredijo drobni mehurčki.
5. Pri cvrtju si pomagamo z dvema jušnima žlicama: z eno zajamemo testo, z drugo pa ga polagamo v olje, pri čemer ga oblikujemo v miške. Cvremo postopoma, ko lepo zlato porumenijo na eni strani, jih obrnemo in ocvremo še na drugi strani. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka testa.
6. Ocvrte miške s penovko poberemo iz olja in preložimo na pekač, prekrit s papirnatimi brisačkami, ki vpijejo odvečno olje.
7. Še tople miške posujemo s sladkorjem v prahu ali pa jih z malo domišljije spremenimo v miškine popse. To naredimo tako, da papirnate ali lesene palčke pomočimo v stopljeno čokolado in zapičimo v miške. Nato jih vsaj za uro damo v hladilnik ali še bolje v zamrzovalnik, da se čokolada strdi.
8. Ohlajene miške na palčki v celoti namočimo v stopljeno čokolado, nato pa s palčko rahlo potolčemo po robu posode, da odvečna čokolada odteče.
9. Preden se čokolada strdi, jih okrasimo še s perlicami, mrvicami … Zapičimo jih v stiropor in hranimo na hladnem.
Preberite tudi: Trik s suhim kvasom, ki vam bo v teh dneh prišel nadvse prav
Naslovna fotografija: Marina Bakush/Getty Images
Datum Objave: 16.2.2023 ob 08:02